“We move your brand”

Zomaar een plein in een Europese stad. Er komt een opvallende, hypermoderne vrachtauto met oplegger aangereden. De trailer vouwt open en zo wordt de inhoud ervan opeens verdrievoudigd. Nadat het gevaarte compleet is opgebouwd, stijgt er een drone op, die boven de truck en het plein gaat vliegen. Enkele nieuwsgierige bezoekers worden binnengelaten in de trailer, die inmiddels is omgebouwd tot een enorme state-of-the-art showroom. Ze krijgen een VR-bril op. Wat ze zien? Een 360 graden video-livestream in 4K-beeldkwaliteit via een supersnelle internetverbinding. Zo krijgen ze vlijmscherpe beelden vanuit de drone die boven de Roadshow-truck vliegt. De bezoekers zien zichzelf vanuit een vogelperspectief. Het is indrukwekkend. Mede dankzij de inzet van een supersnelle 5G-verbinding, oftewel de vijfde generatie mobiele netwerken. Nog veel sneller dan je vaste internetaansluiting thuis.

Toekomstmuziek?

Nee. Het is een van de opdrachten die EventRent onlangs uitvoerde met de “beursgebouwen op wielen” die ze zelf ontwikkelen, bouwen en verhuren aan klanten over de hele wereld. Of, zoals Manager Director Lisette Knetsch het wat poëtischer uitdrukt: “wij ontwerpen en configureren mobiele merkervaringen. Met onze toonaangevende roadshow-oplossingen en high-end roadshow-trailers verbinden we mensen en merken in hun omgeving en raken we ze met ervaringen die mensen in beweging brengt.” In dit geval op verzoek van Huawei, maar andere klanten zijn onder meer BMW, Heineken, Spotify en Porsche. Maar ook bekend van de Postcode Loterij truck en de Tour de France. En vorig jaar reden ze rond met de enige echte UEFA Champions League trofee in een soort mobiel museum. Voor veel voetballiefhebbers leverde dat een memorabele ervaring op.

Knetsch heeft zelf ook haar vrachtwagenrijbewijs, dus als het moet bestuurt ze zelf een van de trucks uit hun wagenpark van meer dan 200 voertuigen. En ze heeft een duurzame droom die nu nog wel toekomstmuziek lijkt, maar ongetwijfeld nog gerealiseerd gaat worden. Die droom: “ik zou graag de eerste elektrische truck willen rijden!”. Ondertussen zet EventRent nu ook al concrete stappen om het milieu te ontlasten. Het dak van hun bedrijfspand ligt natuurlijk boordevol zonnepanelen. En de bekende Coca Cola kersttrucks? Die rijden tegenwoordig op blauwe diesel. Deze brandstof wordt volledig gemaakt uit hernieuwbare en duurzame grondstoffen, zoals plantaardige afvalolie. Biologisch afbreekbaar en emissiearm. Met CO2-reducties tot wel 90 procent.

EventRent is onderdeel van de Roadshow Group, Europees marktleider met een omzet van € 14 a 15 miljoen per jaar en 60 medewerkers in Nederland, Duitsland, België en Frankrijk. Het hoofdkantoor is gevestigd op bedrijventerrein Lage Weide in Utrecht.