Lagerweij gaat op Lage Weide voor Het Mens Effect

Carien de Monchy is directeur bij Lagerweij, “het HR-adviesbureau voor maximaal mens effect op uw organisatiedoelen”, zoals zij zelf zegt.

Lagerweij op Lage Weide

Nee, het is geen toeval dat zijn organisatie op bedrijventerrein Lage Weide gevestigd is. Natuurlijk is het leuk dat de namen van zijn organisatie en zijn bedrijfsomgeving op elkaar lijken. Maar de strategische ligging van Lage Weide gaf voor hem de doorslag. Want de klanten komen uit heel Nederland, maar zijn 40 medewerkers ook. Een goede aansluiting op de A2, voldoende parkeergelegenheid en de prijs-kwaliteit verhouding voor de huur van zijn bedrijfsruimte waren voor Lagerweij de belangrijkste vestigingsfactoren. “En natuurlijk het inspirerende pand van MyOffice, met wie wij al in zee waren gegaan voor onze vestiging in Zwolle. Het past goed bij ons vanwege de juist mix van een professionele én persoonlijke sfeer.”

Het Mens Effect

Lagerweij is gespecialiseerd in assessments, coaching, training en advies voor organisaties die vertrouwen op hun menselijk kapitaal. Volgens De Monchy draagt haar organisatie zo ook bij aan de vitaliteit van werkend Nederland en Utrecht in het bijzonder. Ze vertelt enthousiast: “In deze dynamische tijd vormt de mens weer de kern van succesvolle organisaties. Welke uitdaging ook, ICT-systemen, processen en structuren zijn slechts randvoorwaarden. De mens levert de toegevoegde waarde, dankzij zijn unieke mix van overtuigingen, drijfveren en talenten. Want welke organisatie-uitdaging ook, een unieke menselijke eigenschap maakt het verschil. Dat noemen wij Het Mens Effect.” Een voorbeeld ter illustratie: “één van onze opdrachtgevers zag bij de verschillende vestigingen door het hele land groei en omzet stagneren. Het hoofdkantoor gaf de vestigingen de schuld en vice versa. Een heroverweging van structuur en een nieuw managementrapportage-systeem bleken geen oplossing en toen kwam de vraag bij ons terecht. Door de menselijke verhoudingen bloot te leggen, kwamen we tot de kern van het probleem. Onderling vertrouwen. Als je dat niet aanpakt, kun je herstructureren wat je wilt, maar kom je niet tot de gewenste verandering en groei. Toen na anderhalf jaar de groei werd bevestigd met twee nieuwe locaties én meetbaar gelukkiger en productievere werknemers, hebben we wel even geproost. Dat zijn de klussen waar we het voor doen!”

Toekomstplannen

Wat zijn de toekomstplannen op de Computerweg? “Lagerweij groeit door. Zo hebben we net ook Heemstra overgenomen, een specialist in belonen. Daarmee kunnen we opdrachtgevers ook helpen de ontwikkeling van hun mensen te borgen. Daarnaast groeien we door op de relevante thema’s van vandaag. Zoals agility.” Volgens De Monchy is wendbaarheid op dit moment één van de meest gevraagde competenties: “veel mensen denken dat die wendbaarheid niet aan te leren of te versterken is. Het tegendeel is waar. Met goede training en ondersteuning kom je een heel eind. En dat is mooi, want zo kunnen we mensen en organisatie helpen. Dat geeft ons enorm veel voldoening in ons werk en brengt ons weer een stap dichter bij Het Mens Effect!”

Nieuwsgierig geworden? Check www.lagerweij.nl.