Internet of Clean

Niet alleen mensen zijn via internet verbonden. Steeds meer apparaten zijn ook online. Van je slimme thermostaat tot de printer en van je geluidsinstallatie tot beveiligingscamera’s. Karel van Gorp doet daar nog eens een schepje bovenop. Hij verbindt samen met zijn collega’s namelijk robot-schrobzuigmachines en stofzuigers, vaatwasmachines en zeep dispensers met elkaar en een intelligent data systeem. “The Internet of Clean”, noemen ze dat bij Diversey.

Stel je voor…

Stel je voor dat je inzicht krijgt in het verbruik van schoonmaakmiddelen in een gebouw, dat je ziet waar meer of minder energie wordt verbruikt en dat je ziet welke apparaten een langere levensduur hebben. Stel je voor dat al die informatie wordt gekoppeld en verzameld. Niet voor één gebouw, maar voor zoveel panden als je maar wilt. Dan kun je real-time prestaties vergelijken. Dan kun je direct afwijkingen zien en daar snel op reageren. En dan kun je ervoor zorgen dat grondstoffen, tijd en geld niet worden verspild. Op die manier kun je dus concreet bijdragen aan een schonere, gezondere toekomst.

“Wij versterken gastvrijheid”

Dat is dagelijks werk voor Karel en zijn collega’s bij Diversey. Een bedrijf dat wereldwijd innovatieve totaaloplossingen op het gebied van professionele reiniging en hygiëne aanbiedt. Met haar vestiging op bedrijventerrein Lage Weide is Diversey al jarenlang marktleider in Nederland. Zoals Van Gorp het samenvat: “Wij verkopen geen zeep aan restaurants, hotels of aan ziekenhuizen. Wij beschermen hun merk, versterken hun gastvrijheid en zorgen voor een veilige, schone omgeving.” Diversey is de enige in de markt die een totaal pakket aan hygiëne oplossingen aanbiedt. “Onze producten en diensten zijn slechts een middel. Een middel om de gasten, klanten en patiënten van onze afnemers hartelijk te ontvangen,” aldus Van Gorp.

Reinigingsmiddelen van plantenafval?

En dan wel zo duurzaam mogelijk. Een voorbeeld? Reinigingsmiddelen die gemaakt wordt van plantenafval. En die wordt ook nog eens in geconcentreerde vorm gemaakt. Bij de klant op locatie wordt er vervolgens water aan toegevoegd. Net als de ‘post mix’ waarmee je cola maakt zeg maar. Dat scheelt veel onnodig vervoer van water en dat is beter voor het milieu. Nog een voorbeeld dan? Vooruit. Alle machines van Diversey zijn gemaakt van recyclebaar plastic. En onze nieuwste stofzuiger is zelfs gemaakt van 100% gerecycled plastic dat na gebruik ook weer gerecycled kan worden. Gaaf toch!