Hoe we de JINC Award wonnen

De vereniging JINC helpt kinderen van 8 tot 16 jaar aan een goede start van hun loopbaan. Zodat hun postcode geen voorspeller meer is van succes op de arbeidsmarkt. Onder meer door professionals als vrijwilliger in te zetten om sollicitatietrainingen te verzorgen.

Een van deze professionals is Noeranie Ramdjan. Hij is in 2019 door JINC uitgeroepen tot Sollicitatietrainer van het jaar. En hij werkt bij The Solutionz Group. Toeval? Echt niet. Want hij en zijn collega’s zijn IT recruiters die werken vanuit de overtuiging en ervaring dat het anders kan, en moet.

The Solutionz Group

Michael Sitaram en Ajay Goerdial vormen samen de directie van The Solutionz Group. Ze begonnen hun onderneming in 2017 uit onvrede over de recruitment bureaus waar ze zelf voor werkten. Ze wilden minder gebakken lucht en meer persoonlijke aandacht voor de medewerkers. En ze voegden de daad bij het woord. Het menselijke aspect is in hun bedrijf doorslaggevend. Sitaram vertelt: “wij zijn mensen-mensen. Plezier in je werk is belangrijk, maar quality-time met je gezin ook. Daarom zijn onze collega’s standaard vrij op hun verjaardag en gaven wij als eerste IT recruiters langer vaderschapsverlof dan wettelijk verplicht. Dat voelt goed en dat is goed.”

Geloven in de kracht van MBO-ers

Sitaram en Goerdial hebben zelf een MBO-opleiding en geloven ook in de kracht van MBO-ers als IT-specialisten. “Er wordt vaak, ten onrechte, minderwaardig gedaan over het MBO diploma ten opzichte van het HBO. We merken dat deze groep daarom regelmatig moeite heeft om aanspraak te maken op bepaalde functies, terwijl ze er feitelijk prima geschikt voor zijn.” Daarom krijgen kandidaten met een MBO-diploma net een beetje extra ondersteuning. Door persoonlijke begeleiding, het faciliteren van opleidingen/certificeringen, sollicitatietrainingen en een andere manier van communiceren. De boodschap van Goerdial aan kandidaten: “Voor ons ben je geen nummer, maar een tijger met kwaliteiten die benut moeten worden. We hebben persoonlijk contact en zorgen dat je straks niet alleen blij bent met je nieuwe baan, maar óók met de weg er naartoe.”

Nu snap je waarom ze JINC steunen, maar ook hoe Noeranie Ramdjan Sollicitatietrainer van het jaar werd. Door gewoon te doen waar The Solutionz Group voor staat. Mensen verder helpen.

P.S. Wil je een paar tips voor je sollicitatiegesprek? Hierbij onze top 5. Geen grote verrassingen, maar wel verrassend praktisch:

  1. Je kan maar 1 keer een eerste indruk maken. Zorg er dus voor dat je zelfverzekerd binnenstapt, zonder arrogant over te komen. Pas je aan, aan het bedrijf waar je solliciteert (qua kleding).
  2. Doe research naar het bedrijf door de website te bestuderen en op LinkedIn te kijken naar je interviewers. Dat toont belangstelling.
  3. Kijk iemand in de ogen aan, zit met een open houding, niet met je armen over elkaar.
  4. Stel vragen over de functie en het bedrijf. Leg een notitieboekje of -blok op tafel om eventueel dingen op te schrijven.
  5. Luister goed en herhaal desnoods wat degene zegt, zodat je hebt begrepen wat iemand zegt.