Henk gelooft.

Henk gelooft in een heilige drie-eenheid.

  1. Investeer in langdurige en intensieve relaties.
  2. Samen sterk, hoe meer partners hoe beter.
  3. Vermijd overbodige tussenschakels.

En daarmee draagt hij bij aan de vitaliteit en gezondheid van Utrecht. Hoe?

Langdurige relaties

Een paar cijfers die boekdelen spreken. “Wist je dat 25 tot 40% van de totale inkomsten in business-to-business komt van loyale klanten?”. Bij Henk is het zelfs het dubbele daarvan. Hij koestert de klanten waardoor ze regelmatig producten afnemen, waarde hechten aan de kwaliteit van het product en positief over de samenwerking praten.

Ook goed om te weten: als je een klant geworven hebt, is de kans op een herhaalaankoop 27%. En de kans op herhaalaankopen verdriedubbelt  zelfs voor een klant die voor de vierde keer een product koopt. Henk is niet anders gewend.

Samen sterk

Henk wil graag informatie en expertise samen delen, maar ook hulpmiddelen en inkoopkracht bundelen: “dat levert voordeel voor alle deelnemende organisaties: meer kwaliteit, minder kwetsbaarheid en lagere kosten.” Op Lage Weide zijn circa 900 bedrijven gevestigd. Daar liggen dus nog volop samenwerkingskansen volgens hem.

Vermijd tussenschakels

“Ik vond de bouwwereld te weinig transparant en stoorde mij regelmatig aan de inefficiënte en slordige manier van werken. Opslag over opslag zonder waarde toe te voegen; dat gaat er bij mij niet in… Dat moest anders: eerlijker, efficiënter en beter.” Dat doet Henk dus anders.

Wie is Henk?

Henk is de CEO van familiebedrijf Stamhuis Groep BV. De grootste retailbouwer van de Benelux. Gevestigd op bedrijventerrein Lage Weide. Raad van commissarissen van stichting Parkmanagement Lage Weide en voorzitter van ECUB,  het Energie Collectief voor Utrechtse Bedrijven. En ook in die functies hamert hij continue op zijn drie-eenheid.

Hoe hij daarmee bijdraagt aan het welzijn en de welvaart van Utrecht? Zo.

  1. Langdurige relaties versterken de cohesie in de stad en regio. Dat geldt voor mensen en voor bedrijven.
  2. Krachten bundelen levert efficiencyvoordeel op, waardoor grondstoffen en andere middelen niet onnodig worden verspild.
  3. Echte waarde toevoegen. Dat is de basis van een gezonde economie. Ook in Utrecht.