Corporate Places: deelplatform van offices én mobility

Corporate Places opent in Utrecht Centrum

Het gebouw van Corporate Places Utrecht ken je vast wel. Geheugensteuntje: rij op de A2 van Utrecht richting Amsterdam, kijk naar rechts en je ziet een hoog, markant kantoorgebouw met daarop het logo van Vitens. Dat is de ‘Flow Building’ aan de Reactorweg. Vlakbij de HEMA en naast fonQ. Volgens Wout-Jan Ykema “de ideale werkomgeving”. Het is volgens hem veel meer dan een aanbieder van flexibele kantoorruimte. Ykema spreekt liever over een “deelplatform van offices én een mobility”.

Healthy urban living

Met het deelplatform bedoelt Ykema dat je met de Corporate Places app, portal of receptie niet alleen jouw eigen gewenste co-working space, desk, kantoor- of vergaderunit kunt boeken of huren. De locatie in Utrecht aan de A2  is ook uitgerust met 100% elektrische deelfietsen en (elektrische) deelauto’s. Op deze manier kun je eenvoudig vervoer regelen voor jezelf of anderen. Er staan Mini’s en elektrische BMW i3’s voor je klaar. Dat hoort volgens Ykema bij de trend van healthy urban living, want de Utrechtse economie en bevolking blijft maar groeien en de stad moet wel leefbaar en gezond blijven. Daar draagt hij op deze manier graag een bescheiden steentje aan bij.

Nieuwe locaties

Op niet al te lange termijn kunnen ondernemers en hun (flex) medewerkers ook op allerlei andere plekken in Nederland terecht bij Corporate Places, want Lage Weide is voor Ykema de springplank voor een landelijk concept. Op dit moment onderzoekt Corporate Places de mogelijkheden om te openen in onder meer Amsterdam Rotterdam, Zwolle, Arnhem, Den Haag, Breda, Amersfoort, Den Bosch, Almere en Deventer. Kortom: aan ambitie geen gebrek.

Maar eerst de verbinding leggen tussen Lage Weide en het centrum van Utrecht. Want vlakbij het Centraal Station en het WTC gebouw opent Corporate Places maart 2020 haar tweede Utrechtse vestiging: Corporate Places Utrecht Centrum – De SYP. Een ideale combinatie volgens Ykema: “Lage Weide is de best denkbare plek om met de auto naartoe te komen. Onze tweede locatie is de beste plek voor OV-reizigers. Dat gaan we natuurlijk slim combineren. Want ook daar bieden we (elektrische) fietsen en auto’s te huur aan. Een bijzonder concept, waar we apetrots op zijn. Want in samenwerking met Amvest zullen we in combinatie met andere partijen ook de bewoners van de woontoren De SYP erachter gaan servicen.”

Daarnaast kunnen ondernemers natuurlijk altijd bij onze locaties terecht voor een (zaken)lunch of een goede kop koffie. Je bent van harte welkom!