“Wesley gaat niet voetballen bij FC Utrecht”

Coronaproof én waterproof. Sinds vorig jaar dreigt ILW een nieuwe traditie op te bouwen: een BBQ in de stromende regen.

Gelukkig was de gastvrijheid bij Carlton President hierop berekend en waren twee voetbalanalisten van formaat te gast: Evert ten Napel en Youri Mulder. Tot en met 2019 kwamen ze ook al jaarlijks naar Utrecht, voor de opnames van hun commentaar bij de populaire voetbal game FIFA.

 

Voetbalgeheimen

In een geanimeerd gesprek werd de stand van zaken doorgenomen. Geen commentaar op de EK finale of de landelijke voetbalcompetitie, maar wel de ontboezeming van Ten Napel dat de misstap van Ron Jans in Amerika hem ook had kunnen overkomen en de vaststelling dat zijn dochter “wel aardig” presenteert. Youri Mulder verklapte dat hij op een haar na in Barcelona zou zijn geboren: in zijn ouderlijk huis vond hij laatst een handgeschreven brief van Rinus Michels (destijds trainer van FC Barcelona) met de vraag of Jan Mulder bij hem in Catalonië wilde komen spelen. Voor iedereen met een groot FC Utrecht hart had Youri slecht nieuws: de kans dat Wesley Snijder binnenkort met een rood-wit tenue in de eredivisie te zien is acht hij heel, heel klein. 

Voorafgaand aan het praatje van Youri en Evert vond de ALV van de Industrievereniging Lage Weide (ILW) plaats. Het bestuur werd herkozen, het financieel jaarverslag werd goedgekeurd en verschillende voorstellen voor het komende jaar kregen instemming van de ruim 40 aanwezige ILW-leden.  

Tijdens de indoor BBQ kregen verschillende nieuwe leden van ILW de kans zich te presenteren: 

De gesigneerde voetbal

Als bonus hadden Ten Napel en Mulder nog een verrassing voor de deelnemers: hun sportkennis werd getest met Petje Op, Petje Af. Na een bloedstollende finale met twee dames en een heer bleek de kennis van Kris Bouman over sporttrivia uit de vorige eeuw doorslaggevend. Hij ging er met een gesigneerde voetbal van Johan Derksen, Evert ten Napel en Youri Mulder vandoor.

Dit ILW evenement gemist? Later dit jaar volgt een exclusief directeuren diner. Word lid en ontvang een persoonlijke uitnodiging!