We gaan weer naar school

Op 1 september gingen ook bij MBO Utrecht op Lage Weide de schooldeuren weer open. Een van de opstartactiviteiten was een mini workshop ‘circulair ondernemen’ die werd verzorgd door Marin Zegers van de Gemeente Utrecht en Roeland Tameling van Parkmanagement Lage Weide. De eerstejaars Bouwkunde kregen een update over trends in de circulaire economie en gingen de discussie aan over de zin en onzin van circulair ontwerpen:

 • Waarom is MBO Utrecht gevestigd op Lage Weide?
 • Wat verandert er na Corona in de bouw?
 • Wat kunnen we leren van het ‘Fair Phone effect’?

 

Daarnaast deden ze ook mee aan de Lage Weide Test, met verschillende vragen over het bedrijventerrein. Dit waren de twee vragen die het moeilijkst waren voor de deelnemers… en de goede antwoorden:

Wat was de aanleiding voor ondernemers om te gaan samenwerken?

 1. De aanleg van een stadsweide buiten de stadsmuren rond 1315
 2. De bouw van een Container Terminal in 1998
 3. Een Europese subsidie in 2019
 4. De ontploffing van een munitieschip in 1967

 

Het goede antwoord is d: In 1967 ontplofte in een haven een munitieschip. Op 12 juni werden er duizenden kilo’s afgekeurde munitie op een schip van Defensie geladen. Er brak plotseling een brand uit en de hele boel explodeerde. Twee mensen kwamen om en meer dan honderd mensen raakten gewond. In een straal van een kleine kilometer raakten gebouwen beschadigd. Voldoende aanleiding om de handen ineen te slaan en de gezamenlijke belangen te behartigen.

Met hoeveel % kun je de afbouwfase verkorten als je gebruik maakt van de bouwhub van Volker Wessels?

 1. 32%
 2. 45%
 3. 67%
 4. 89%

 

Het goede antwoord is a: 32%, namelijk van 41 naar 28 weken. En dat is dus al een enorme tijdwinst.

Eric had de meeste antwoorden goed en won daarmee een waardebon voor de Kartfabrique. Ook via deze weg van harte gefeliciteerd daarmee en veel succes dit studiejaar!