We gaan voor de logistieke hotspot award!

Het vervoer dat goederen naar de consumenten en bedrijven brengt is wereldwijd verantwoordelijk voor 20-30% van het totale aantal gereden kilometers en 16-50% van de uitstoot in stedelijke gebieden. Het belang van goede stedelijke logistiek neemt in Utrecht en in andere steden dan ook sterk toe. Niet alleen voor pakketten en levensmiddelen, maar ook voor bouwprojecten en afvalstromen. Optimale planning en beheer van de ‘supply chain’ is dus van cruciaal belang voor een duurzame ontwikkeling van Utrecht. En Lage Weide is het bedrijventerrein dat hiervoor de optimale schakelfunctie vervult.

Samen kunnen we zorgen voor minder uitstoot, een hogere beladingsgraad en andere slimme vormen van vervoer. Bovendien zorgen we er zo ook voor dat niet alleen HBO-ers en academici in Utrecht aan de slag kunnen, maar ook mensen die vooral praktisch de handen uit de mouwen steken. We hopen dat deze ambitie wordt bekroond met de Logistieke Hotspot Award.

Maar daarvoor hebben we ook de hulp van politici en bestuurders nodig. Voor gezond stedelijk leven in Utrecht moeten we de handen ineen slaan en ook zorgen voor passende ruimte om te ondernemen. Hoe we daar invulling aan kunnen geven? Daarover praten we graag met hen verder tijdens een werkbezoek op Lage Weide

Meer informatie staat op www.lageweide.nl en ambtenaren, politici en bestuurders van de Gemeente Utrecht kunnen zich direct aanmelden via irisvandenheuvel@lageweide.nl.

Tijdens het werkbezoek zijn onze gasten van harte welkom bij o.a. City Hub. Afgelopen week vertelden ze hun verhaal op BNR, luister maar: bit.ly/cityhublageweide