Vul NU de enquête over vaarverkeer in

Bent u gebruiker van het Utrechtse (vaar)water? En vindt u het belangrijk dat het water beschikbaar voor (goederen)vervoer blijft? Dan nodigen wij u dringend uit mee te denken over de visie stadswater van de Gemeente Utrecht. Vul de enquête op denkmee.utrecht.nl/nl-NL/projects/visiestadswater in, want als we niet oppassen is er straks geen ruimte meer voor transport over water. Dat blijkt wel uit de onderstaande uitnodigingstekst die we van de Gemeente Utrecht ontvingen. Hierin is vooral veel aandacht voor watersport en recreatie:  

Het wordt steeds drukker op het water in Utrecht. Dat komt doordat de stad groeit, de zomers warmer worden en sinds vorig jaar de singel weer rond is. Mensen zoeken het water op voor verkoeling, huren een kano of varen op boten. We zien dat er meer verschillende groepen op hetzelfde moment het openbare water gebruiken. Mensen willen tegelijk varen, roeien en zwemmen. En we verwachten voor de toekomst dat meer vaarverkeer de stad in komt en meer mensen tijdens hete zomerdagen willen zwemmen.  

We willen dat iedereen kan blijven genieten van het openbare water. Nu én in de toekomst. Daarom onderzoeken we hoe bewoners en bedrijven gebruik kunnen blijven maken van het water. Dit leggen we vast in een stadswatervisie, zodat duidelijk is wat wel en niet mogelijk is op het water. De stadswatervisie helpt ons om nieuwe aanvragen te beoordelen en activiteiten te kunnen handhaven. Zo houden we het vaarwater schoon, veilig en aantrekkelijk voor iedereen. 

We horen graag uw mening 

In de stadswatervisie wordt de koers voor het gebruik van het Utrechtse openbare water bepaaldVandaar de oproep van de Gemeente: “Heeft u goede ideeën om het stadswater beter te gebruiken of nog mooier en aantrekkelijker te maken? Die horen we graag, omdat we denken dat onze plannen daardoor beter worden. U kunt op verschillende momenten uw mening geven en met ons meedenken. 

Vul uiterlijk zondag 28 maart 2021 de online enquête in.  

Daarnaast nodigt de Gemeente Utrecht u uit om met hen over de stadswatervisie in gesprek te gaan. U kunt zich voor een gesprek aanmelden door een email te sturen naar visiestadswater@utrecht.nl. 

   

Via het online participatieplatform DenkMee Utrecht kunt u de ontwikkeling van de stadswatervisie volgen. En wij houden u natuurlijk ook op de hoogte.