Utrechtse wethouders Verschuure en Voortman geven startschot techniekonderwijs op Lage Weide

UTRECHT – Wethouders Klaas Verschuure (mbo, economische zaken) en Linda Voortman (werk en inkomen) gaven op 5 november samen met UW-medewerkers en studenten van MBO Utrecht het startschot voor techniekonderwijs op Lage Weide. De opleidingen Bouwkunde en Engineering zijn sinds september gevestigd in het pand van UW en dichtbij het bedrijfsleven. Een impuls voor Lage Weide waar bedrijven te maken hebben met een nijpend tekort aan technisch geschoold personeel.

Bouwkunde en Engineering
Driehonderd studenten van de Academie voor Techniek van MBO Utrecht volgen vanaf begin dit schooljaar onderwijs in het gebouw van participatiebedrijf UW aan de Niels Bohrweg. Hiermee ontstaan mooie kansen voor studenten, docenten en het bedrijfsleven om intensief én inclusief samen te werken.

Bijeenkomst UW, MBO Utrecht en de Hofclub
De bijeenkomst op 5 november werd georganiseerd door participatiebedrijf UW, De Academie voor Techniek van MBO Utrecht en de Hofclub Werken & Vergaderen. Naast het startschot door de wethouders werd een Meet & Greet georganiseerd tussen techniekstudenten en bedrijven uit de sector techniek.

Foto door: Norbert Waalboer

Wethouders Verschuure en Voortman geven samen met medewerkers van UW en studenten van MBO Utrecht het startschot voor techniekonderwijs op Lage Weide. De bijeenkomst werd georganiseerd door UW, MBO Utrecht en De Hofclub Werken & Vergaderen.