Uit het Veilig Ondernemen overleg van 9 februari

Op 9 februari vond weer overleg plaats tussen vertegenwoordigers van het bedrijfsleven, gemeente, hulpdiensten en beveiligers in het kader van het Keurmerk Veilig Ondernemen op Lage Weide. De belangrijkste onderwerpen waren: 

  1. Aanpak van inbraken op de Zonnebaan 
  2. Verbeteren lichtplan Lage Weide  
  3. Veilig Ondernemen Challenge 

 

Aanpak van inbraken op de Zonnebaan 

In december werden enkele ondernemers opgeschrikt door een forse toename van het aantal inbraken in panden aan de Zonnebaan. In overleg met de Politie en andere samenwerkingspartners is direct een aantal maatregelen genomen:   

  • We hebben een Veilig Ondernemen Tipkaart verspreid over het hele bedrijventerrein  
  • In de buurt zijn tijdelijke extra camerapalen neergezet voor collectieve beveiliging  
  • Wzijn de Veilig Ondernemen Challenge gestart 

Dit soort acties heeft alleen zin, als ondernemers zelf ook gepaste maatregelen nemen. Te beginnen met het aanschaffen en inzetten van een goed werkend alarmsysteem. Op www.lageweide.nl staat hierover meer uitleg en u kunt uw vragen ook aan ons sturen via info@lageweide.nl.  Of bel met collega Roeland Tameling via 06-17453490.  

 

Verbeteren lichtplan Lage Weide  

Inbrekers hebben een hekel aan licht, en kiezen vaak donkere plekken. Daarnaast is goede verlichting van de  openbare verlichting ook belangrijk voor het veiligheidsgevoel van fietsers. Daarom gaan we de komende tijd kijken naar concrete verbetermogelijkheden. Onder meer tijdens een tweetal bezichtigingen van het bedrijventerrein in de komende maanden. Wilt u mee met zo’n schouw om uw verbeterpunten te laten zien of omdat u interesse heeft in dit onderwerp? Noteer dan in uw agenda: 

  • 15 juni 2021 rond 12.00 uur: KVO dagschouw Lage Weide 
  • 2 november 2021 rond 16.00 uur: KVO avondschouw Lage Weide 

U kunt zich via info@lageweide.nl aanmelden, dan sturen we u tijdig een uitnodiging en meer informatie. 

Veilig Ondernemen Challenge 

Inmiddels is de Veilig Ondernemen Challenge Lage Weide uit de startblokken. Na een geanimeerde online kick-off met een vrolijke pub quiz zijn 40 deelnemers aan de slag gegaan. Gedurende 20 dagen krijgen ze dagelijks via e-mail opdrachten waarmee ze hun bedrijfsomgeving nog veiliger en prettiger kunnen maken. Wilt u alsnog aanhaken? Dat kan met een mailtje aan info@lageweide.nl, maar ook door mee te doen in de besloten LinkedIn groep op www.linkedin.com/groups/13942235/ 

Meer weten over KVO op Lage Weide? Lees dan verder via lageweide.nl/community/veilig-ondernemen/