Succesvolle online speeddate met burgemeester Sharon Dijksma

Maandag 15 maart 2021 stond in het teken van de digitale komst van burgemeester Sharon Dijksma naar Lage Weide. Onze ondernemers konden kennis maken met de opvolger van Jan van Zanen en een selecte groep ondernemers mocht als actieve vragenstellers meedoen aan de interactieve sessie. Met veel enthousiasme maakte mevrouw Dijksma kennis met Lage Weide en gaf antwoord op vragen over de actuele zaken die bij de ondernemers leven.  
 
De speeddate werd afgetrapt met een opening door Jos van Rooijen, ILW-voorzitter, die Dijksma van harte welkom heette en hieraan gelijk een mooie introductie van Lage Weide toevoegde. Volgens hem is het bedrijventerrein “de stille motor van gezond stedelijk leven in Utrecht.” Vervolgens kwamen de ondernemers aan het woord die de kans kregen zich voor te stellen en een bijpassende vraag te stellen. Hierbij beantwoordde de burgemeester vragen over  

  • werk voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt,  
  • de bereikbaarheid van ons bedrijventerrein per fiets, OV en over water  
  • en duurzaamheid in de vorm van slimme mobiliteit inclusief de inzet van waterstof 

Vanwege de setting kon er niet diepgaand op alle antwoorden ingegaan worden, maar mevrouw Dijksma heeft toegezegd om specifieke vragen uit te zetten bij de wethouders. Wordt vervolgd dus! 

De ondernemers die tijdens de speeddate aan het woord kwamen waren: 
 
1. Jos van Rooijen – Oskam 
2. Sjoerd van der Maaden – Specialisterren 
3. Menno Mevissen – City Hub 
4Tobias Molenaar – De Fietskoerier Utrecht 
5. Bart Blikman – Carlton President Hotel 
6. Jacob van den Essenburg – Wits Vastgoedonderhoud 
7. Henk Stamhuis – Stamhuis 
 
De speeddate werd vakkundig in goede banen geleid door Roeland Tameling, projectleider Slimme Mobiliteit bij Parkmanagement Lage Weide. Concluderend vroegen de ondernemers op Lage Weide vooral om meer voortvarendheid vanuit het stadhuis, waarbij als tip werd meegegeven om graag gebruik te maken van (goede) ervaringen die mevrouw Dijksma vanuit de stad Amsterdam al heeft omtrent duurzaamheid en bereikbaarheid. Al met al een succesvolle speeddate die smaakt naar meer!  

Burgemeester Dijksma hoopt later dit jaar fysiek een bezoek te kunnen brengen aan Lage Weide, in principe bij het ILW directeuren diner op 9 november. 

De speeddate was daarmee als aanzet een geslaagde kennismaking. Klik hier om de speeddate volledig terug te kijken op het YouTube kanaal van Parkmanagement Lage Weide of bekijk de beelden hier: