Meld je aan als opdrachtgever in het SDG Traineeship

Zet studenten aan de slag via het SDG Traineeship, opgericht door SDG House en TheRockGroup. Op 13 maart begint namelijk alweer de 5e editie van het SDG Traineeship en de aanmeldingen zijn geopend!

 

Over het SDG Traineeship

Het SDG Traineeship is een landelijk programma dat handvatten biedt aan zowel jongeren als bedrijven, maatschappelijke organisaties en de publieke sector om zich -verder- te ontwikkelen op het gebied van duurzame bedrijfsvoering en ondernemerschap. Zo helpen we het behalen van de Sustainable Development Goals (SDG’s) te versnellen en maken we direct de nodige impact!

 

In dit 15 weken durende parttime traject committeert een multidisciplinair team van gemotiveerde studenten/young professionals (HBO/WO, 18-27 jaar) zich voor 1 dag per week om een concrete SDG-case van één opdrachtgever aan te pakken. Dit project moet direct ten goede komen aan de opdrachtgevende organisatie. De organisatie bedenkt en formuleert dan ook zelf de projectomschrijving en de gewenste deliverables.

Duurzaamheidsconsultants bieden de SDG Trainees tijdens het project wekelijkse ondersteuning en regelmatig trainingen en lezingen, zodat deze in staat zijn het project succesvol uit te voeren. Zo krijgen organisaties de kans duurzame doelen te realiseren en écht SDG-impact te maken. Tegelijkertijd krijgen jongeren de kans zich te ontwikkelen tot een volwaardig SDG Professional!

 

Word Opdrachtgever in het SDG Traineeship

Inmiddels zijn al tientallen organisaties geholpen: overheidsinstanties, gemeentes, maatschappelijke organisaties, start-ups, zorginstellingen, maar ook multinationals zoals DSM, Shell, Chrysal en Spadel. Lees hier meer over alle projecten.

 

Voor de 5e editie kunnen bedrijven en organisaties op Lage Weide zich aanmelden als ze als opdrachtgever willen fungeren. Dit geeft jullie de mogelijkheid een team trainees te ontvangen om zo een concrete case op de SDG’s te laten uitwerken. De duurzaamheidsconsultants begeleiden de SDG Trainees intensief. De opdrachtgever hoeft enkel een opdracht te formuleren en tijdens het traject 1 uur per week beschikbaar te zijn voor de trainees. 

 

Op de website vind je meer informatie voor opdrachtgevers. 

De deadline voor aanmelden is 13 februari 2023, de editie start 13 maart.