Record: 33% van ondernemers vult vragenlijst over veiligheid op Lage Weide in

Record: 33 procent van de ondernemers vult vragenlijst over veiligheid op Lage Weide in
Om ondernemers te stimuleren een vragenlijst over veiligheid in te vullen heeft Parkmanagement Lage Weide een taart verloot onder de inzenders. Met succes, want uiteindelijk heeft meer dan 33 procent van de aangeschreven bedrijven de enquête ingevuld. Dat is een record voor het bedrijventerrein. De beloofde taart is gewonnen door Baxter Nederland, gevestigd aan de Kobaltweg 49 te Utrecht.

Taart
Of het komt door de verloting van een taart is niet bekend, maar dit jaar hebben meer ondernemers dan ooit meegedaan aan het KVO-onderzoek op Lage Weide. De taart werd gewonnen door Baxter Nederland. Hun producten helpen artsen efficiënter en effectiever te zijn bij de behandeling van patiënten aan het bed in het ziekenhuis, in de operatiekamer, op intensive care, thuis en in de dialysekliniek. Natuurlijk bedanken wij iedereen die de moeite heeft genomen om de vragenlijst in te vullen! Dankzij de antwoorden en de vele opmerkingen zorgen ondernemers, Parkmanagement, politie, brandweer en gemeente samen dat Lage Weide schoon, heel en veilig wordt en blijft!

Veilig Ondernemen
De resultaten van de enquête worden gepresenteerd op een bijeenkomst in brandweerkazerne Leidsche Rijn, 14 november aanstaande. Dan zal ook het nieuwe KVO-certificaat worden uitgereikt.
Om een veilige bedrijfsomgeving te waarborgen, is het landelijk Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) ontwikkeld door het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV). Bedrijventerrein Lage Weide is KVO-gecertificeerd en is bezig om haar certificaat te vernieuwen. De vragenlijst over veiligheidsbeleving bij ondernemers hoort daarbij.

Ondermijning
De stichting Parkmanagement Lage Weide (een initiatief van Industrievereniging Lage Weide) organiseert de ondernemersbijeenkomst op 14 november in nauwe samenwerking met politie, brandweer en de Gemeente Utrecht. Naast de actuele veiligheidszaken staat het thema ‘ondermijning’ dan centraal. Hiermee wordt de vermenging van de onderwereld en de bovenwereld bedoeld. Praktijkvoorbeelden hiervan zijn de buurman die wiet verbouwt in een leegstaand pand waardoor brand kan ontstaan, de bedreiging van de burgemeester, of de dumpingen van drugsafval in de bedrijfsomgeving. Aanmelden voor de bijeenkomst kan via www.kvolageweide.nl. De eerste 50 inzenders krijgen een rondleiding door een heuse ‘hennepcontainer’ aangeboden.