reactie op integraal mobiliteitsonderzoek Maarssenbroek

Op 24 september jl. heeft een gemeentelijke Commissie van de gemeente Stichtse Vecht de uitkomsten van een mobiliteitsonderzoek voor Maarssenbroek van Arcadis behandeld.

Hierdoor zijn bij ons de zorgen over de bereikbaarheid en verkeersveiligheid verder toegenomen. Onze top 5 aandachtspunten:

  1. Het onderzoek is alleen gericht op de doorstroom van het verkeer binnen Maarssenbroek. Onderzocht zijn enkele grote kruispunten en de afhandeling van verkeer over Lage Weide, richting de snelweg. Naar onze mening is dit onvoldoende.
  2. Lage Weide heeft niet alleen te maken met verkeer van en naar Maarssenbroek. Er is geen rekening gehouden met bestemmingsverkeer naar de bedrijven van Lage Weide. Dan hebben we het niet alleen over personeel, maar ook over bezoekers en klanten. Neem alleen al De Fabrique. Deze evenementenlocatie op de grens met uw gemeente ontvangt per dag maximaal 3500 gasten.
  3. Er is geen rekening gehouden met verkeersbewegingen op Lage Weide zelf. Ook hier zijn de nodige transportbewegingen, bijvoorbeeld van de containerterminal naar de distributiecentra. Of transport van goederen tussen bedrijven onderling.
  4. Er is geen rekening mee gehouden dat Lage Weide onderdeel is van het snelfietsroutenetwerk, wat betekent dat ook fietser zich op een veilige en snelle manier over het gebied moeten kunnen voortbewegen.
  5. Er is tot slot geen rekening gehouden met de afwikkeling van verkeer naar de N230 toe. Als het verkeer daar opstroopt, stopt de doorstroming in Maarssenbroek volledig!

Lees onze volledige reactie aan de gemeente Stichtse Vecht