OV-bereikbaarheid tijdens en na de coronacrisis

  • Wat zijn de werktijden (shifts) van jullie medewerkers?
  • Wat hebben jullie voor concrete verbeterwensen als het gaat om busvervoer?

Parkmanagement Lage Weide ontvangt graag het antwoord op deze twee vragen vóór 1 juni. Hieronder leggen we graag uit waarom.

In ons onderzoek naar de bereikbaarheid en verkeersveiligheid van Lage Weide is het openbaar vervoer van en naar Lage Weide als een van de verbeterpunten aangemerkt. En daarmee gaan we graag concreet aan de slag.

In de greep van corona

De coronacrisis houdt ons nu nog in de greep. En hoe. De gezondheid van veel mensen staat op het spel en ook op andere manieren is er veel schade. We kunnen niet anders dan ons samen door deze tijd heen slaan. Heeft uw organisatie hulp nodig vanwege de coronacrisis? We staan graag voor u klaar. Bel rechtstreeks met Josien van Breda via 06-39116288. En ondertussen werken we samen aan de inrichting van de anderhalve meter economie. Op 15 mei organiseren we daarover een webinar en daarnaast denken we ook na over het woon-werkverkeer in de nieuwe situatie.

Anderhalve meter economie

In een Coronavervoersladder (zie het artikel hierover op VerkeersNet) zijn de verschillende vormen van vervoer gerangschikt naar de kans op infectie. Bovenaan vindt u de fiets: de kans op een infectie is het kleinst en fietsen heeft positieve impact op gezondheid. Het openbaar vervoer 2e klasse in de spits staat, ook niet verrassend, onderaan de ladder. Toch zal een deel van uw collega’s nu en in de toekomst waarschijnlijk gebruik blijven maken van het OV. En dus is het belangrijk dat uw wensen en vragen hierover gehoord worden.

Regeren is vooruit zien

Bovendien willen we niet alleen maar passief hopen op betere tijden. Parkmanagement Lage Weide vertrouwt erop, dat op enig moment het dagelijkse leven weer zijn beloop kan krijgen. En dan komen niet alleen nieuwe uitdagingen op uw pad, maar ook oude uitdagingen weer terug. Zoals de bereikbaarheid van Lage Weide met het openbaar vervoer, om maar eens een voorbeeld te noemen.

Want ondanks de huidige crisis, werken ambtenaren en OV-bedrijven achter de schermen door aan hun dienstregelingen voor 2021 en daarna. Daarmee is dit ook een tijd om informatie en wensen met elkaar te delen. Wat zijn de gebruikelijke werktijden van uw medewerkers? Wat hebben jullie verder voor ‘verlanglijstjes’ die we bij U-OV en de Provincie Utrecht moeten neerleggen?

Jullie wensen tijdig kenbaar maken

Parkmanagement Lage Weide wil graag naar jullie luisteren om op basis daarvan jullie wensen tijdig op de juiste tafels kunnen leggen. Zodat we samen Lage Weide bereikbaar houden, ook voor jullie medewerkers.

Bel of mail Roeland Tameling: roelandtameling@lageweide.nl / 06-17453490.