Ontwikkelingen voor ondernemers van de gemeente Utrecht

Wij brengen u graag op de hoogte van twee ontwikkelingen die voor u interessant kunnen zijn:

  1. Het ondernemerspanel, een enquête voor ondernemers, waarmee wij, samen met onze regionale partners, meer zicht krijgen op wat voor u de belangrijkste onderwerpen en zorgen zijn in deze coronatijd.
  2. URECA, een samenwerking van Utrechtse bedrijven die u kunnen helpen bij uw vragen.

 

Corona-vragenlijst

Wij zoeken ondernemers die hun mening willen geven over het beleid van de regionale overheid in tijden van corona. Waar heeft u behoefte aan en wat kan beter? Invullen van deze enquête duurt een paar minuten en kan tot 27 mei 2020. U helpt ons er enorm mee. Via deze link gaat u direct naar de enquête: www.startvragenlijst.nl/ondernemersutrecht.

 

Word lid van het ondernemerspanel

De gemeente Utrecht wil ook op de langere termijn graag weten waar u als ondernemer behoefte aan hebt of waar u tegenaan loopt. De gemeente Utrecht start daarom, samen met de partners in de regio, een ondernemerspanel. Zo kunnen wij ons beleid en onze dienstverlening aanpassen en verbeteren. Aan het eind van de vragenlijst die hierboven genoemd is, kunt u zich aanmelden voor het panel. U ontvangt dan 2 tot 4 keer per jaar een vragenlijst per e-mail.

Meer informatie voor ondernemers over corona-gerelateerde onderwerpen vindt u op
www.utrecht.nl/hulpvoorondernemers.

 

Advies op maat voor ondernemers in de regio Utrecht
Heeft u als ondernemer uit de regio Utrecht een vraag als gevolg van de coronamaatregelen, maar komt u er zelf niet uit? Bieden de bestaande regelingen onvoldoende ondersteuning? Of heeft u behoefte aan een persoonlijk advies over de toekomst van uw bedrijf door corona? Dan kunt u terecht bij de Utrecht Region Economische Corona Alliantie (URECA).

 

Met URECA hebben we samen met bedrijven in de regio Utrecht, gemeenten en de provincie de handen ineengeslagen om ondersteuning en antwoorden op uw vragen te bieden. Dit gebeurt geheel belangeloos. Denk aan het sparren over financieringsvraagstukken, wegwijs worden in de verschillende regelingen, toegang krijgen tot contacten bij bijvoorbeeld de (lokale) overheid, of advies of een klankbord voor uw bedrijfsvoering. Via het online platform kunt u uw vraag, groot en klein, indienen. Een groeiende groep van medeondernemers uit allerlei sectoren staat voor u klaar om met u te sparren over uw vraag en door te verwijzen naar de juiste ondersteuning.

En heeft u zelf juist hulp ‘in de aanbieding’ voor andere bedrijven in nood? Denk aan advieskracht, consultancy of projectmanagementcapaciteit. Ook dan kunt u contact opnemen met URECA.

 

Voor wie?
URECA is opgericht voor alle ondernemers groot en klein in de regio Utrecht.
URECA biedt hulp bij allerlei vraagstukken waar ondernemers als gevolg van de coronacrisis mee te maken hebben.

 

Over URECA
De Utrecht Region Economische Corona Alliantie is een samenwerking tussen een veelheid aan (regionale) partners. Het gaat hierbij om aanvullende acties, in aansluiting op het landelijke en regionaal bestaande areaal aan steunmaatregelen.