Ondernemers gezocht voor hulp bij bedrijfsopvolging provincie Utrecht

De MKB- en familiebedrijven spelen een grote rol voor de werkgelegenheid. Uit onderzoek blijkt dat circa 70% van opvolging, verkoop of overname mislukt. Verder is de verwachting dat de komende 10 jaar 1/3 van deze bedrijven voor de uitdaging staat van opvolging, verkoop of overname (of bedrijfsbeëindiging). Daarom is de Provincie Utrecht in samenwerking met ondernemers organisaties, diverse branche organisaties en externe experts een project gestart om mkb- en familiebedrijven te ondersteunen en zo een succesvolle overname/opvolging van hun bedrijf te vergroten.

Na een succesvolle pilot zoekt De Nieuwe Traditie (in samenwerking met de Hogeschool Utrecht) in opdracht van de Provincie Utrecht naar mkb bedrijven die in de nabije toekomst voor een bedrijfsopvolging of -overname staan. De Provincie Utrecht heeft subsidie beschikbaar gesteld om te helpen bij die overname of opvolging.

Eisen zijn:
– Het bedrijf heeft minder dan 50 medewerkers in dienst;
– Eigenaar ouder dan 50 jaar;
– De deelnemende bedrijven moeten gevestigd zijn in de provincie Utrecht.

Misschien ken jij een ondernemer binnen jouw netwerk voor wie dit project interessant kan zijn? Voor meer informatie: familieopvolging.nl/bedrijfsopvolging-mkb/ of mail naar erik@denieuwetraditie.nl