Josien van Breda over de eerste helft van 2020

Lage Weide is een prachtig bedrijventerrein met fantastische bedrijven en een rijke historie, het is geweldig om op Lage Weide te werken,

zegt Josien van Breda, terwijl zij een slok neemt van haar Ice Coffee op het zonovergoten terras van het Carlton President. Lage Weide heeft zich door de eeuwen heen bewezen en hoewel corona er echt inhakt bij veel bedrijven, weet ik zeker dat Lage Weide dit aankan. Ik zie zoveel veerkracht om me heen. En als wij daar vanuit Parkmanagement een steentje aan kunnen bijdragen, dan zullen we dat altijd doen. 

Team Parkmanagement zet zich in om het vestigingsklimaat op Lage Weide te verbeteren. Dat doen we aan de hand van ons ABC: Arbeidsmarkt, Bereikbaarheid en Community,” zo vertelt Van Breda. 

 

Arbeidsmarkt 

Ik ben ontzettend blij met het P&O Netwerk, want daar komen de beste ideeën uit. Zo gaan we na de zomer starten met Nederlandse taalles en hebben we een vacaturesite. We werken altijd vanuit de behoeftes van het bedrijfsleven. Taalles is een mooi voorbeeld: hier hadden meerdere bedrijven behoefte aan, wij hebben taalaanbieders vergeleken, subsidiemogelijkheden onderzocht en een locatie geregeld. Hierdoor hebben we bedrijven veel werk uit handen genomen en doordat je het met zijn allen doet, kan het goedkoper. 

 

Bereikbaarheid 

Bereikbaarheid is ontzettend belangrijk en gaat hand in hand met werkgelegenheid. Daarom hebben we een uitgebreid verkeersonderzoek laten doen en lobbyen we intensief bij gemeente en provincie. Het belangrijkste voor ons is dat de fietsroutes veiliger en sneller worden. Veel mensen komen van dichtbij en gaan toch met de auto. Dat moet echt anders, want als logistieke hotspot moet Lage Weide 24 uur per dag bereikbaar zijn. Ik vind het een groot voordeel dat Lage Weide een compact team van betrokken mensen heeft, die dag in dag uit bezig zijn om Lage Weide beter te maken. Als ondernemer komt de eigen zaak toch altijd op nummer 1. Voor ons staat Lage Weide op nummer 1. 

Bijkomend voordeel voor ondernemers is dat we veel ingangen bij provincie en gemeentes hebben. We hebben al meerdere keren ondernemers echt verder kunnen helpen door ze in contact te brengen met de juiste personen of een bepaalde situatie informeel te bespreken met wethouders, raadsleden of ambtenaren. – Josien van Breda (directeur Parkmanagement Lage Weide) 

 

Community  

“Community is iets waar we verder aan willen bouwen. We hebben een nieuwjaarsborrel en een zomerbarbecue en een P&O Netwerk, maar ik geloof er heilig in dat je eigen bedrijf groeit door samenwerking. Een klein voorbeeldje: de stad Utrecht staat voor een enorme uitdaging: een groeiende stad, veel bouwprojecten en grote ambities op het gebied van schone lucht. Met een aantal ondernemers willen we een bouwhub XL opzetten, waarmee je door bouw- en sloopstromen te bundelen minder transportbewegingen hebt en meer materialen kunt hergebruiken. Zo’n ambitieus plan lukt alleen als meerdere bedrijven de handen ineenslaan. 

Van Breda sluit enthousiast af: “kijk, dat maakt mijn werk nu zo leuk: aan de éne kan ben je heel praktisch bezig met vragen van ondernemers en cameratoezicht en aan de andere kant dragen we bij aan gezond stedelijk leven met onze ambities op het gebied van bereikbaarheid en de Bouwhub XL.