Instructies Webinar over anderhalvemetereconomie

en veelgestelde vragen (FAQ)

DIRECT INLOGGEN OP HET WEBINAR? GA NAAR https://zoom.us/j/95318126234

Fijn dat u 15 mei ook bij het webinar over de 1,5m economie wilt zijn! Ter voorbereiding leest u hier 6 vragen en de bijbehorende antwoorden over het webinar.

De vragen:
1. Wat gaat er gebeuren?
2. Wat heb ik nodig om mee te kunnen doen?
3. Wat is Zoom?
4. Wie zorgt er voor de koffie?
5. Kan ik zelf ook iets vragen of vertellen aan de andere deelnemers?
6. HELP! Ik snap er nog steeds niks van!

En de antwoorden…

1. Wat gaat er gebeuren?
Meer info over de inhoud van het webinar is te lezen via https://lageweide.nl/agenda/lage-weide-webinar-opstarten-na-corona-anderhalve-meter/.

We kunnen op 15 mei a.s. natuurlijk nog niet met zijn allen bij elkaar komen, daarom doen we het de 15e online. Het programma is vrijdag 15 mei ongeveer zo:

  • 14.45 uur: vanaf nu kunt u inloggen op https://zoom.us/j/95318126234
  • tussen 14.46 en 15.00 uur: Josien van Breda legt uit hoe een webinar werkt. Waar zijn die knopjes voor bedoeld die je in je scherm ziet? Wat zijn de gedragsregels voor een geslaagde online samenkomst? En alle andere praktische dingen die goed zijn om vooraf te weten.
  • 15.00 uur: Tijd om te starten! Josien van Breda opent het webinar en vat de gedragsregels nog even samen voor de nieuwe binnenkomers.
  • 15.05 uur: inhoudelijke introductie door Sjoerd Hardeman, econoom bij RaboResearch.
  • aansluitend: praktische tips en ervaringen door Gertjan Stoker, directeur van UW.
  • tot slot: WVTSK (Wat Verder Ter Sprake Komt): ruimte voor andere verhalen, oproepen tot samenwerking en overige mededelingen, maximaal 2 minuten per spreker
  • 15.45 uur, uiterlijk 16.00 uur: afronding & after party: microfoons van iedereen staan open voor informeel napraten, tijd om chat nog eens na te lezen, enz.

2. Wat heb ik nodig om mee te kunnen doen?
Het webinar wordt gestreamd via https://zoom.us/j/95318126234
Om deel te nemen aan deze videoconferentie is een klik op deze link al voldoende. Zo eenvoudig werkt het platform Zoom. Wel fijn als je vooraf alvast een account aanmaakt, dan gaat het nog beter!
LET OP: Op vrijwel alle veelgebruikte internetbrowsers werkt Zoom probleemloos. Maar het is nog handiger om de Zoom app te downloaden. Maar ook dat gaat supersnel.

3. Wat is Zoom?
Zoom is een gratis VoIP programma waarmee je kunt internetbellen en chatten. De betaalde versie is nog wat stabieler, biedt meer mogelijkheden en kun je langer dan 40 minuten gebruiken. Daarom gebruiken we de betaalde versie en kunnen jullie gratis meeprofiteren van de voordelen in het gebruik.

4. Wie zorgt er voor de koffie?
De catering wordt ditmaal niet aangeboden door Parkmanagement Lage Weide, want iedereen moet zelf voor zijn of haar eigen koffie achter het beeldscherm zorgen. In vaktermen: BYOC, oftewel: Bring Your Own Coffee.
Nog een belangrijke disclaimer: ook schade door koffie morsen op het toetsenbord wordt niet vergoed 🙂

5. Kan ik zelf ook iets vragen of vertellen aan de andere deelnemers?
Jazeker. In dit webinar is daarvoor volop ruimte. Als u uw boodschap maar beknopt houdt en het relevant is.

6. HELP! Ik snap er nog steeds niks van!!!
We staan voor u klaar. Bel of mail Lisanne van Kesteren via lisannevankesteren@lageweide.nl / 06-42100792

Afbeelding van Lukas Bieri via Pixabay