Informatieplicht energiebesparing toch goed uit de startblokken

Informatieplicht energiebesparing tóch goed uit de startblokken

Bedrijven die per jaar vanaf 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m³ aardgas verbruiken moeten alle energiebesparende maatregelen nemen die binnen vijf jaar zijn terug te verdienen. En daar blijft het niet bij. Van die groep bedrijven hadden er zo’n 50.000 tot 1 juli de tijd om aan de overheid door te geven welke maatregelen zij al hadden genomen. Bijna de helft heeft dat gedaan. Meer dan de helft dus nog niet.

Dwangsom

Wie zich na 1 juli nog steeds niet aan het eLoket meldt, verdwijnt niet meteen achter slot en grendel. Bedrijven lopen wel een toenemend risico op vragen van de gemeente, controlebezoek en zelfs een dwangsom. Laat het niet zover komen! Het invullen van de lijst leidt bovendien tot een beter inzicht in welke maatregelen snel leiden tot een blijvend lager energieverbruik. Dat is niet alleen goed voor Moeder Aarde, maar ook voor de eigen portemonnee.

Kijk eens op wattjemoetweten.nl/ (met stappenplannen, tips en tools), bel de RVO-helpdesk of neem contact op met gemeente of omgevingsdienst.
Lees verder op: www.vno-ncw.nl/column/informatieplicht-energiebesparing-toch-goed-uit-de-startblokken

En bekijk de video op vimeo.com/334621391