Groen licht voor Impuls aan Lage Weide

Het college van burgemeester en wethouders heeft groen licht gegeven voor het project IMPULS Lage Weide. Het bedrijventerrein krijgt hiermee een flinke impuls voor onder meer het aantrekken van nieuwe bedrijven en investeerders, het verbeteren van de bereikbaarheid, samenwerking van onderwijs en arbeidsmarkt.

“De 800 bedrijven op Lage Weide biedt veel mensen werkgelegenheid. Daarom willen we ook in Lage Weide blijven investeren, zodat het ook de economische motor van onze stad kan blijven,” zegt wethouder Klaas Verschuure (Economische Zaken).
Het project is ingediend door Werkstichting Lage Weide, een werkorganisatie voor het activiteiten- en projectenprogramma van Industrievereniging Lage Weide, waar zo’n 150 bedrijven op Lage Weide bij zijn aangesloten. “We zijn ontzettend blij met de toekenning,” zegt Josien van Breda, directeur van de Werkstichting Lage Weide. “Hierdoor kunnen we blijvend het vestigingsklimaat op Lage Weide verbeteren. Bijvoorbeeld door structurele samenwerking met het onderwijs te intensiveren en te investeren in betere bereikbaarheid. Ik ben er zeker van dat alle bedrijven op Lage Weide zullen profiteren, net als de stad.”

Het project zal het vestigingsklimaat van Lage Weide verbeteren, door een aantal praktische zaken aan te pakken en tegelijk aan een toekomstagenda te werken. Op het gebied van mobiliteit, stadsdistributie en duurzame logistiek verkent en zoekt IMPULS naar innovatieve oplossingen. Op het gebied van werkgelegenheid wordt er geïnvesteerd in onder meer een betere match tussen onderwijs en arbeidsmarkt, bijvoorbeeld door het stimuleren van werkervaringsplekken. In het project zal de samenwerking met onder meer ROC Midden-Nederland, MBO Utrecht, UW Bedrijven een belangrijke rol spelen.
Verder zijn er plannen voor duurzaamheidsinitiatieven zoals een bouwlogistieke hub, slimme stadsdistributie en het energiezuiniger maken van bedrijfspanden.

Het geheel is mede mogelijk dankzij een subsidie van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) Kansen voor West II, dat gericht is op het versterken van de regionale concurrentiekracht en het vergroten van de werkgelegenheid.