Geslaagd virtueel bezoek Koningin Máxima aan Lage Weide

Koningin Máxima, lid van het Nederlands Comité voor Ondernemerschap, bracht op donderdag 18 maart 2021 samen met SER-voorzitter Mariëtte Hamer een digitaal werkbezoek aan de regio Utrecht. Het bezoek stond in het teken van de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt tijdens de coronacrisis en de consequenties daarvan voor de toekomst. Koningin Máxima, Mariëtte Hamer en medelid van het Comité Meiny Prins, namen deel aan drie gesprekken.
 
Het werkbezoek startte met een gesprek met een aantal ondernemers uit het mkb die gevestigd zijn op bedrijventerrein Lage Weide in Utrecht. Sommige van deze bedrijven moeten door de coronacrisis vechten om te overleven, terwijl anderen hun groei juist amper kunnen bijbenen.
Het tweede gesprek ging over het initiatief van het management van het bedrijventerrein om een duurzame ‘van werk naar werk’-aanpak te ontwikkelen. Tot slot werd met bestuurders van de gemeente Utrecht, de provincie Utrecht, regionale onderwijsinstellingen en werkgeversorganisatie VNO-NCW gesproken over o.a. de rol van het middelbaar beroepsonderwijs, van hogescholen en van de lokale en regionale overheid. Zowel het Comité als de SER zien goed opgeleide werknemers en doorstroommogelijkheden als één van de kritische succesfactoren voor herstel en groei van het mkb. 
 
Het werkbezoek was zeer geslaagd en we vinden het een ongelofelijke eer dat koningin Máxima en Mariëtte Hamer een digitaal bezoek brachten aan Parkmanagement Lage Weide voor ons initiatief om een duurzame ‘van werk naar werk’-aanpak te ontwikkelen.