Digitale criminaliteit is een groeiend probleem

Hoe goed zijn Utrechtse ondernemers beveiligd tegen digitale criminaliteit?

Dat onderzoekt gemeente Utrecht met een vragenlijst. Wij willen u vriendelijk verzoeken om de vragenlijst in te vullen. Met uw informatie kunnen we samen het Utrechtse bedrijfsleven beter voorbereiden op digitale criminaliteit. Via onderstaande button kunt u de vragenlijst invullen.

response.questback.com/haagsehogeschoolacademievooric/ziuohovqfz

Waarom ontvangt u een vragenlijst over cybersecurity?
Digitale criminaliteit is een groeiend probleem. Meer dan de helft van MKB Nederland was dit jaar doelwit van internetcriminelen en Één op de vijf bedrijven in Nederland heeft te maken gehad met een hack of een computervirus, zie CBS rapport.

Vragenlijst
Met de informatie uit de vragenlijst kunnen we samen met ondernemers stappen zetten voor een veilig digitaal klimaat.

Uitkomsten onderzoek
Begin 2020 zullen wij de uitkomsten van de vragenlijst met u delen. Over twee jaar volgt een nieuwe meting met dezelfde vragenlijst om te zien of de digitale veiligheid gewijzigd of veranderd is. We zijn ook bezig met het organiseren van een bijeenkomst over “veiligheid, cybercrime en ondernemerschap”. Meer informatie over deze bijeenkomst volgt later in 2020.

Vragen?
Heeft u vragen en/of opmerkingen over dit bericht of de vragenlijst? Dan kunt u mailen naar o.t.daalhuizen@utrecht.nl of bellen naar 06-39089918.

Alvast hartelijk dank voor het invullen van de vragenlijst.
Met vriendelijke groet,

Orion Daalhuizen
Medewerker projecten en processen digitale veiligheid