DHL bouwt twee nieuwe sorteercentra om sterke groei e-commerce

DHL Parcel investeert de komende twee jaar 125 miljoen euro in zijn sorteercapaciteit. Het geld wordt gestoken in de bouw van twee nieuwe sorteercentra de komende twee jaar.

DHL Parcel gaat weer bouwen. Ruim een half jaar na de feestelijke opening van het ‘grootste en groenste pakketsorteercentrum voor de Benelux’ in Zaltbommel, kondigt DHL Parcel aan twee sorteercentra aan zijn Nederlandse portfolio toe te voegen.

De twee nieuwe sorteercentra komen in Utrecht (beste e-fulfilment hotspot van Nederland) en in Dordrecht. Totale investering bedraagt 125 miljoen euro. Zo kondigt ceo DHL Parcel Benelux Wouter van Benten aan in het FD.

 

E-commerce piekt door corona

De nieuwbouw is nodig in de jacht op concurrent PostNL dat ook flink aan de weg timmert, maar bovenal om de e-commercegroei bij te benen. De e-commerce is door de corona pandemie flink toegenomen waardoor DHL en andere pakketbedrijven flinke moeite hebben de aantallen bij te benen. “Nu na de versoepelingen is het weer  ietsje minder’,zegt Van Benten. Desondanks noteerde DHL afgelopen week nog een volume dat 70%/80% hoger lag dan vorig jaar. Inclusief de sterke volume stijging door de coronaperikelen is het volume bij DHL Parcel sinds 2014 vervijfvoudigd.

Het sorteercentrum in Utrecht moet in september operationeel zijn. Dordrecht is gepland voor 2022.

 

Dit is een artikel van Logistiek.nl.