Inspiratiebijeenkomst Energie van de Toekomst 10 oktober 2019

Op de Dag van de Duurzaamheid, 10 oktober, wil het EnergieCollectief Utrechtse Bedrijven (ECUB) u inspireren en laten zien dat verduurzaming nodig is, maar ook loont. We organiseren een inspiratiebijeenkomst met medewerking van onder andere de bekende visionair en architect Thomas Rau. Het evenement is voor leden van ECUB en voor geïnteresseerde ondernemers en ondernemersverenigingen gevestigd op een van de bedrijventerreinen in Utrecht, Stichtse Vecht en Nieuwegein. Alleen toegang na aanmelding (kosteloos).

Datum en tijd: Donderdag 10 oktober, 15:30 – 20:00 uur
Locatie: Stamhuis, Fermiweg 24, 3542 CB Utrecht

Waarom deze bijeenkomst?
De urgentie van het klimaatprobleem wordt steeds groter. Wereldwijd stijgt de temperatuur, vindt meer extreem weer plaats, komt voedselproductie in de problemen, sterven soorten uit en raken grondstoffen op. Earth Overshoot Day is elk jaar eerder, nu al eind juli in plaats van eind december.
Wat kunnen we doen om klimaatverandering zoveel mogelijk tegen te gaan en minder grondstoffen en energie te gebruiken, uiteraard met dezelfde productie? Wat kunnen we doen voor onze toekomst en die van onze bedrijven? Dat komt aan de orde tijdens de inspiratiebijeenkomst ‘Energie van de Toekomst’.

Programma
• 15:30 uur Inloop
• 16:00 uur Opening door dagvoorzitter Bert Strijker en ECUB-voorzitter Henk Stamhuis
• 16:10 uur Klimaatakkoord: visie Erik Klooster, directeur Vereniging Nederlandse Petroleum Industrie en subtafelleider sectortafel Industrie van het Klimaatakkoord
• 16:30 uur Aardgasvrij: wat betekent dit voor bedrijven?
• 16:50 uur Waterstof: waarom is dit zo belangrijk voor duurzame mobiliteit? Jörg Gigler, directeur van de TKI New Gas van de Topsector Energie
• 17:10 uur Pauze
• 17:30 uur Circulaire economie: door visionair en architect Thomas Rau
• 18:30 uur Afsluiting
• 18:40 uur tot 20:00 Netwerkborrel met gelegenheid tot vragen stellen

Laat u verrassen en inspireren. Een ding is zeker, na deze bijeenkomst heeft u genoeg stof om over na te denken.

Aanmelden
Heeft u een uitnodiging via e-mail ontvangen? Meld u dan alstublieft aan via de link naar Eventbrite die in de mail staat. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus meld u tijdig aan.
Heeft u geen uitnodiging ontvangen maar heeft u wel een bedrijf op een bedrijventerrein in Utrecht, Stichtse Vecht of Nieuwegein, of bent u bestuurder van een ondernemersvereniging in deze gemeenten? Mail dan uw gegevens en motivatie om te komen naar info@ecub.nl.

Bereikbaarheid
De locatie van Stamhuis waar de bijeenkomst plaats vindt is goed te bereiken met de
(ov-)fiets en met het openbaar vervoer: bus 36, 37 of 48 naar halte Otto Hahnweg, op 4 minuten lopen van Fermiweg 24. Ook is er voldoende parkeergelegenheid aanwezig.