Interpolis special: groene daken voor bedrijventerreinen

Interpolis berichtte in juni 2021 over groene daken voor bedrijven. De positieve reacties die zij ontvingen, laten zien dat er veel interesse is. En dat de behoefte aan extra informatie groot is. Daarom, hierbij deze Interpolis special over groene daken voor bedrijven(terreinen).

Wat is een groen dak?

Er zijn verschillende soorten groene daken. Veelvoorkomend zijn intensieve groene daken en extensieve groene daken. Intensieve groene daken bestaan uit allerlei planten en struiken; een echte daktuin. Extensieve groene daken bestaan uit sedum; vetplantjes die erg goed tegen droogte én vocht kunnen. Bijkomend voordeel is dat ze vocht opslaan in hun bladeren, waardoor ze erg slecht branden. Ook in droge periodes.

Waarom groene daken?

Het klimaat verandert. Hevige neerslag, hogere temperaturen en periodes van droogte wisselen elkaar af. Dit heeft effect op het milieu en onze woon- en werkomgeving. Doen we niks, dan wordt dat effect alleen maar groter. De biodiversiteit vermindert. We krijgen vaker met overvolle riolen en waterschades te maken. En de hittestress in steden en op bedrijventerreinen neemt toe.

Voordelen van groene daken

Groene daken hebben voordelen voor het milieu, de ondernemer én het personeel. Een groen dak zorgt bijvoorbeeld voor een prettiger werkklimaat. En regelmatig naar een groen dak kijken verbetert de concentratie.

Een groen dak is een slimme investering

Een groen dak verdient zich in gemiddeld 7 jaar terug. Door onder andere het isolerende effect besparen ondernemers op elektriciteit en gasverbruik. Bovendien zorgt een groen dak voor een waardestijging van 4 tot 8% van het pand. En ook in aanschaf heeft een groen dak financieel voordeel. Doordat groene daken veel voordelen hebben voor het milieu staan ze op de milieulijst. Daardoor komen ondernemers in aanmerking voor investeringsaftrek vanuit de MIA/Vamil.

Ook met zonnepanelen een goed idee

Zonnepanelen op een groen dak leveren tot wel 6% meer rendement op. Een groen dak zorgt er voor dat het dak minder snel opwarmt, waardoor zonnepanelen langer op maximale capaciteit blijven werken.

Plan nu een informatie sessie!

Geloof jij ook in groene daken, net als Interpolis? Plan dan nu een informatie sessie in via onderstaande contactgegevens.