Kom 8 maart naar bijeenkomst over Zero-Emissie Stadslogistiek

Om de leefbaarheid en het winkel- en verblijfsklimaat in de stad te verbeteren, voor een schonere lucht en vanwege het klimaat stellen gemeenten een gebied in zonder uitstoot van schadelijke stoffen door bestel- en vrachtverkeer. Zo’n gebied noemen we een zero-emissiezone (afgekort: ZE-zone).

Vanaf 1 januari 2025 geldt er een ZE-zone in steeds meer steden, ook in Amersfoort en Utrecht. Dat is al binnen 2 jaar! Met een uitstootvrij gebied stellen we een nieuwe standaard, daarbij past een geleidelijke overgangsregeling voor bestaande bestel- en vrachtauto’s. Heb jij al nagedacht over wat dit voor jullie betekent als bedrijf in de stadslogistiek in Amersfoort en Utrecht? Waar moet je rekening mee houden? Welke kansen biedt dit jullie als ondernemers? En wat zijn de mogelijke oplossingen?

We nodigen je uit voor de bijeenkomst Zero Emissie Stadslogistiek op woensdagmiddag 8 maart 2023. Tijdens deze bijeenkomst vertellen we wat de invoering van ZE-zone precies inhoudt en schetsen we een tijdpad met de belangrijke stappen voor de komende jaren in Amersfoort en Utrecht. We gaan met jullie in gesprek over wat dit voor jullie als ondernemers betekent en nemen je mee in de mogelijkheden die er zijn aan de hand van concrete voorbeelden.

Dagvoorzitter is Roeland Tameling van ILW Parkmanagement Lage Weide.

Datum: Woensdag 8 maart

Tijdstip: 13.30 – 17:30 uur

Locatie: VOGELFREI
Programma: programma (voorlopig)

Aanmelden

Aanmelden kan via de website van het Logistiek Platform Utrecht. We ontvangen je aanmelding uiterlijk vrijdag 3 maart 2023.

Vragen

Heb je vooraf nog vragen over dit evenement? Neem dan contact met Majda Duran via mmvm@utrecht.nl (Mobiliteit en Verkeersmanagement gemeente Utrecht).

We kijken uit naar een goede bijeenkomst waarin we met elkaar (overheden, kennisinstellingen en bedrijven) de uitdagingen en oplossingen bespreken zodat we goed voorbereid zijn op de invoering van de ZE-zone. 

 

Graag tot ziens op woensdag 8 maart.

NB: dit event wordt georganiseerd door het Logistiek Platform Utrecht (LPU), waarin o.a. ILW Parkmanagement Lage Weide, Provincie Utrecht, Hogeschool Utrecht, Gemeente Amersfoort en Gemeente Utrecht samenwerken.