Urban OUTKA, een bijzonder bedrijf met een maatschappelijk belang

Knus, kleinschalig, beleving en sfeer. Het zijn woorden waar je niet direct aan denkt bij bedrijventerrein Lage Weide. Toch is dit de ervaring bij Urban OUTKA. Een bijzonder bedrijf met een maatschappelijk belang, dat op Lage Weide is gevestigd.

Urban OUTKA is een hospitality onderneming en verhuurt vergaderruimtes met Surinaams-Aziatische horeca mogelijkheden, om een sfeervolle ervaring te bieden tijdens je trainingen en vergaderingen. Het bedrijf onderscheidt zich door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een nieuwe kans te bieden. Dit betreft ook vluchtelingen die een verblijfsvergunning hebben gekregen (statushouders).

Met al die verschillende mensen samen kan het soms moeilijk zijn om orde te houden. Valleri in ’t Hout-Sedoc, eigenaresse van Urban OUTKA, is naar eigen zeggen consequent, maar geeft iedereen wel de ruimte voor zijn eigen ontwikkeling. Individuele begeleiding is daarbij erg belangrijk, maar algemene regels net zo goed. Zo moet iedereen op tijd komen, wordt elke gast netjes begroet en wordt steevast Nederlands gesproken. Dat sommige dingen dan drie keer moeten worden uitgelegd, inclusief het nodige handen- en voetenwerk, is voor In ’t Hout geen probleem. Zij ziet dit als een echte uitdaging een werkt vanuit passie.

Urban OUTKA is in 2017 opgericht en groeit sindsdien gestaag. Over vijf jaar ziet In ’t Hout-Sedoc haar onderneming nog steeds op Lage Weide, maar uitgebreid met een tweede, grotere vestiging met een grote keuken, zodat ze nog meer stagiaires en medewerkers in dienst kan nemen en een goede start op de arbeidsmarkt kan bieden. Het liefst zou ze zien dat meer ondernemers op Lage Weide dit doen. Wellicht liggen er dan nog mooie samenwerkingen voor haar in het verschiet.

Urban Outka

 

Urban Outka