Praktijkverklaringen Logistiek

Op dit moment ontwikkelen UW, Stimulans en ROC Midden Nederland een traject voor  praktijkverklaringen in de logistiek voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Vanuit Parkmanagement Lage Weide onderzoeken we de bruikbaarheid van dit instrument voor nieuw en zittend personeel en flexwerkers.

Wat is een praktijkverklaring eigenlijk? Niet iedereen lukt het om een mbo-diploma (en daarmee een startkwalificatie) te halen. Maar werknemers leren in de praktijk allerlei  taken en werkprocessen uit het mbo-kwalificatiedossier. De praktijkverklaring mbo is voor deze groep een mogelijkheid om een officiële erkenning te krijgen voor de vaardigheden die ze in de praktijk hebben opgedaan.

Voor werkgevers maakt de praktijkverklaring duidelijk wat een werknemer in huis heeft. Bovendien is het een mooi instrument om werknemers die nog geen bbl-diploma of mbo-certificaat kunnen behalen breder en beter inzetbaar te maken binnen het bedrijf en te zorgen voor beter gekwalificeerd en gemotiveerd personeel. Meer weten of geïnteresseerd in deelname aan de pilot? info@lageweide.nl