Spelregels WhatsApp-groep.

Spelregels voor de gebruikers van de WhatsApp-groep KVO-B Lage Weide veilig

1. In noodgevallen of heterdaadsituaties, stuurt u geen app, maar belt u altijd 112. De WhatsApp-groep is bedoeld om elkaar alert te maken op verdachte of onveilige situaties op Lage Weide, en is geen vervanging voor het melden aan de politie of brandweer. Doe dus altijd eerst een melding en app eventueel later. Laat aan elkaar weten of 112 gebeld is, om een regen aan 112-meldingen te voorkomen.

2. Deze WhatsApp-groep is enkel voor personen die gevestigd of werkzaam zijn op het bedrijventerrein Lage Weide in Utrecht.

3. De WhatsApp-groep KVO-B Lage Weide is in het beheer van de voorzitter van de werkgroep KVO-B Lage Weide, de heer Strijker. Nieuwe deelnemers kunnen enkel door de beheerder van de What’sAppgroep aangemeld worden na het versturen van een e-mail met vermelding van een naam, telefoonnummer en bedrijfsnaam naar b.strijker@bestmanagement.nl

4. Meld alleen feitelijke zaken en gebruik een neutrale toon. Wees terughoudend met het versturen van foto’s van verdachte personen. Het is niet de bedoeling om een verdacht persoon direct aan de schandpaal te nagelen. In veel gevallen voldoet een signalement ook. Denk bij het melden van een signalement aan het geslacht, huidskleur, lengte en het gezicht.

5. Denk bij een omschrijving van voertuigen aan de kleur, het merk, het type en het kenteken, maar vergeet vooral niet te vermelden in welke rijrichting het voertuig is vertrokken wanneer dat het geval is.

6. Gebruik deze WhatsApp-groep alleen waar het voor bedoeld is, en niet voor onderling contact/privéberichten. Dus ook geen duimpjes omhoog. Het niet houden aan de afspraken kan leiden tot verwijdering uit de groep.