UW ‘Inclusief organiseren doe je zo’ – ontbijt

Op 18 april jl. schoven ongeveer 100 gasten aan bij het ‘Inclusief organiseren doe je zo’ – ontbijt op de UW-locatie Niels Bohrweg.

Uitgenodigd waren werkgevers en andere organisaties waarmee UW samenwerkt op het gebied van inclusief organiseren. Inclusief organiseren is het aan passend werk helpen van mensen die daarbij een steuntje in de rug nodig hebben. Dit doet UW al 50 jaar!

Speciale gasten waren Utrechts burgemeester Jan van Zanen, meervoudig Olympisch en wereldkampioen wielrennen Leontien van Moorsel en dagvoorzitter Jacqueline Maschino. In hun presentaties droegen zij elk op hun eigen wijze bij aan het thema. Van Zanen is ervaringsdeskundige in inclusief organiseren: zijn kantoor wordt iedere dag schoongemaakt door medewerkers van UW. Van Moorsel en Masschino hebben tegenslagen overwonnen en hindernissen moeten nemen om te bereiken wat ze wilden.

Ook bij inclusief organiseren is doorzettingsvermogen nodig en moet je afrekenen met vooroordelen. Na het ontbijt praatten de deelnemers aan een aantal gesprekstafels verder over inclusief organiseren en hoe je dat aanpakt. Deelnemers wisselden kansen en tips uit. Iedereen ging geïnspireerd op pad om aan de slag te gaan en het ideaal van een inclusieve arbeidsmark een stapje dichterbij te brengen.