Zonnepanelen bij bedrijf Lage Weide gefilmd met drone

Woensdag 8 februari werd met een drone opnames gemaakt van het grootste zonnepanelenproject in Utrecht bij het bedrijf Oskam Groep aan de Uraniumweg op het bedrijventerrein Lage Weide. De opnamen werden gemaakt door het bedrijf Blonkfilm in opdracht van de gemeente Utrecht.

Volgende week zullen de spectaculaire opnamen van de eerste fase van het plaatsen van de in totaal 6.500 zonnepanelen worden getoond op de Dakconferentie 2017, die de Gemeente Utrecht 15 februari organiseert.

Deze conferentie is bedoeld als kick off en promotie om de doelstelling van de Gemeente Utrecht te gaan realiseren, om 10% van de daken in 2020 te voorzien van zonnepanelen.

Op dit moment is er voor ongeveer 15 Megawatt aan zonnepanelen geïnstalleerd in Utrecht. Met het project bij Oskam komt daar in een keer meer dan 10% bij.

Oskam is deelnemer van het Energiecollectief ECLW. ECLW ondersteunt ondernemers op o.a. Lage Weide bij het verduurzamen van hun bedrijfsvoering. Het zonnepanelenproject bij Oskam wordt uitgevoerd door DenG Solar, een van de partners van ECLW.