Voorgenomen aanpassing dienstregeling bussen Lage Weide – reageer voor 1 maart!

Ieder jaar gaat na de zomervakantie een nieuwe busdienstregeling voor Utrecht in. Hiervoor heeft de huidige busvervoer U-OV een conceptwijziging opgesteld. We vragen je uiterlijk 1 maart te reageren op deze wijzigingen. Deze gebruiken we in de uitgebreide reactie van ons als ILW op deze plannen. In april besluit de Provincie Utrecht over de definitieve dienstregeling. Deze gaat vervolgens na de zomervakantie in.

Wat is de situatie nu?

Drie buslijnen bedienen Lage Weide. Dit zijn de lijnen 37 (Utrecht CS – Maarssen), 38 (Utrecht CS – Maarssen) en 48 (Houten – Nieuwegein – Lage Weide). In de wijziging van vorig jaar is de frequentie van lijn 38 in de dalperiode verlaagd van 4x per uur na 2x per uur.

Wat wil U-OV wijzigen?

  1. Op lijn 38 tussen Utrecht CS en Lage Weide/Maarssen wil U-OV tijdens de spits meer bussen inzetten. Elke tien minuten rijdt een bus. Daarnaast gaat de eerste bus eerder rijden, waardoor deze op werkdagen al voor 06:00 uur aankomt.
  2. De bussen op lijn 37 gaan in het weekend en ’s avonds vaker rijden (elk kwartier) en maken gebruik van een nieuwe route via Leidsche Rijn/Utrecht centrum en het St. Antonius Ziekenhuis. In de spits rijdt lijn 37 elke tien minuten.

Wat betekenen deze wijzigingen voor bedrijven/werknemers op Lage Weide?

De verhoging van de frequentie en vervroegen van de aankomsttijd van de eerste bus van lijn 38 is zonder meer positief voor de bus-bereikbaarheid van Lage Weide.

De wijzigingen in lijn 37:

  • Door de nieuwe route via Leidsche Rijn krijgt Lage Weide een directe verbinding met station Leidsche rijn. Dit is met name interessant voor werknemers in Leidsche rijn of treinreizigers uit Gouda / Woerden.
  • Door de aanpassing van de route neemt de reistijd tussen Lage Weide en Utrecht CS toe met 4 minuten.

Hoe reageren?

Als ILW bestuderen we de wijzigingen de komende weken uitgebreid. We ontvangen ook graag jouw opmerkingen / feedback op deze wijzigingen. Deze kun je richten aan: jos.hollestelle@lageweide.nl We gebruiken de opmerkingen van onze leden in onze reactie aan U-OV / de Provincie Utrecht.

Naast je reactie met ons te delen, kun je ook dit online formulier in vullen. Je opmerkingen komen dan ook rechtstreeks bij het busbedrijf binnen. De wijzigingen m.b.t. Lage Weide staan in de eerste vraag. De andere vragen hoef je niet te beantwoorden om het formulier te versturen. Meer informatie over de wijzigingen vind je in de uitgebreide consultatie.