Verkeersinformatie wegwerkzaamheden week 26

In opdracht van Rijkswaterstaat voert ENGIE Infra & Mobility B.V. in week 26, vanaf maandagavond 28 juni 2021 tot en met vrijdagochtend 2 juli 2021 regulier onderhoudswerkzaamheden aan elektrotechnische en werktuigbouwkundige installaties uit op de A2 aan de Leidsche Rijntunnel.

De werkzaamheden worden uitgevoerd in de verkeersluwe nachtelijke uren om de hinder voor het verkeer zo veel als mogelijk te beperken. Om deze werkzaamheden veilig te kunnen uitvoeren, worden de tunnelbuizen van de Leidsche Rijntunnel in de A2 in een vaste volgorde afgesloten voor verkeer en worden tijdelijke omleidingen ingesteld via gele informatieborden ter plaatse.

In deze infomail informeren wij u over de data en tijden van de werkzaamheden, de afsluitingen en de bijbehorende omleidingsroutes. De weggebruikers moeten rekening houden met een extra reistijd tussen de 5 en 15 minuten (of kijk op www.vananaarbeter.nl).

Planning en omleidingsroutes

Maandag 28 juni op dinsdag 29 juni 2021

Afsluitingen:
Tussen maandagavond 21.30 uur en dinsdagmorgen 05.00 uur wordt de parallelbuis West op de A2 Amsterdam richting ‘s-Hertogenbosch afgesloten.

Toerit 6 Maarsen en toerit 7 Leidsche Rijn centrum dicht. De overige tunnelbuizen blijven beschikbaar.

Omleiding:
1. Het verkeer komende uit Maarssen/Vleuten en Leidsche Rijn, richting ‘s-Hertogenbosch, wordt tijdelijk omgeleid via de A2 aansluiting 5 Breukelen.

Dinsdag 29 juni op woensdag 30 juni 2021

Afsluitingen:
Tussen dinsdagavond 21.30 uur en woensdagmorgen 05.00 uur wordt de hoofdbuis West op de A2 Amsterdam richting ‘s-Hertogenbosch afgesloten. De overige tunnelbuizen blijven beschikbaar.

Omleiding:
1. Het doorgaande verkeer richting ‘s-Hertogenbosch, komende vanaf A2 knooppunt Holendrecht, wordt tijdelijk omgeleid via de A2 parallelrijbaan west van de Leidsche Rijntunnel.

Woensdag 30 juni op donderdag 1 juli 2021

Afsluitingen:
Tussen woensdagavond 21.30 uur en donderdagmorgen 05.00 uur wordt de parallelbuis Oost op de A2 ‘s-Hertogenbosch richting Amsterdam afgesloten. De overige tunnelbuizen blijven beschikbaar.

Omleiding:
1. Het doorgaande verkeer komende uit Utrecht Centrum/Papendorp richting Amsterdam, wordt tijdelijk omgeleid via de A2 aansluiting 9 Nieuwegein.
2. Afrit 6 Maarssen 6 en 7 Utrecht Leidsche Rijn Centrum zijn via de hoofdrijbaan bereikbaar.

Donderdag 1 juli op vrijdag 2 juli 2021

Afsluitingen:
Tussen donderdagavond 21.30 uur en vrijdagmorgen 05.00 uur wordt de hoofdbuis Oost op de A2 ‘s-Hertogenbosch richting Amsterdam afgesloten. De overige tunnelbuizen blijven beschikbaar.

Omleiding:
1. Het doorgaande verkeer richting Amsterdam, komende vanaf A2 knooppunt Oudenrijn, wordt tijdelijk omgeleid via de A2 parallelrijbaan oost van de Leidsche Rijntunnel.

Belangrijke informatie / werkinstructie voor hulpdiensten

Afspraken over signalen en snelheid in tunnels
Prio 1 hulpdiensten mogen passeren mits zij zich houden aan het onderstaande protocol.
Daar waar geen werkzaamheden zijn (mensen aanwezig zijn, materiaal staat of voertuigen staan) geldt een maximumsnelheid van 50 km/uur, hierbij is men wel verplicht om in het midden van de tunnelbuis te rijden.

Bij het uitrijden van de tunnel worden de geluidssignalen weer ingeschakeld.
Na het verlaten van het gesloten tunnelgebied vervallen de bovenstaande snelheidsbeperkingen.