Plan voor Anton Geesinkbrug over Amsterdam-Rijnkanaal in Utrecht

Vanochtend is door het AD Utrecht een mooi artikel geplaatst over de plannen met betrekking tot de Anton Geesinkbrug over het Amsterdam-Rijnkanaal.

Bedrijven op het Utrechtse bedrijventerrein Lage Weide pleiten voor een betere verbinding met de woonwijken Zuilen en Overvecht, door de bouw van een fietsbrug over het Amsterdam-Rijnkanaal.

Verkeer tussen het bedrijventerrein en de twee wijken moet omrijden via de Zuilense Ring of de Gele Brug bij Douwe Egberts. Industrievereniging Lage Weide is een lobby gestart voor een goede, rechtstreekse verbinding.

,,Vooral met de fiets duurt het eindeloos om vanuit Overvecht en Zuilen naar Lage Weide te komen”, zegt voorzitter Floris de Gelder. ,,Daardoor komen bedrijven niet aan goede mensen, en komen mensen niet aan banen. Juist nu het goed gaat met de economie, moet iedereen kunnen profiteren. De verbinding moet beter.”

Dafne Schippersbrug

De gemeente Utrecht heeft wel eens ideeën gehad voor een fietsbrug over het Amsterdam-Rijnkanaal bij Lage Weide, maar dit heeft niet tot een concreet plan geleid. Lage Weide blaast dit met hulp van ontwerpbureau IPV Delft nu nieuw leven in. De Gelder: ,,We hebben het succes gezien van de Dafne Schippersbrug  en dat smaakt naar meer.”

De in mei 2017 geopende Dafne Schippersbrug verbindt Oog in Al en Leidsche Rijn.

Anton Geesinkbrug

De industrievereniging is zo vrij geweest alvast de naam van een andere bekende Utrechtse sporter aan het gewenste bouwwerk te verbinden en hoopt dat de politiek in Utrecht gaat warm lopen voor de Anton Geesinkbrug. Een andere optie voor een betere fietsverbinding is verbreden van het fietspad van de Demkabrug. ,,Het fietspad is extreem slecht. Het is erg smal en voelt onveilig. Veel mensen durven er niet overheen.”

Het bestuur laat nu uitrekenen hoeveel mensen gebruik van de brug zouden maken. Lage Weide is het grootste bedrijventerrein van Midden-Nederland.

Bron: ad.nl/utrecht