Ontwerper Esther Derkx naar Milaan tijdens de Salone del Mobile

Ontwerper Esther Derkx uit Lage Weide presenteert haar Vernieuwd! servies in Milaan tijdens de Salone del Mobile.

Het Vernieuwd! servies van Esther Derkx, gevestigd in Uranus Cultuurlab op de Uraniumweg, is geselecteerd voor de tentoonstelling Masterly- the Dutch in Milano 2016, in het Palazzo Francesco Turati. Deze vindt plaats tijdens de Salone del Mobile in Milaan, een van de belangrijkste internationale manifestaties voor hedendaagse meubel- en productvormgeving.

Vernieuwd! servies is gebruikt serviesgoed dat is voorzien van een nieuwe afbeelding d.m.v. de keramische zeefdruktechniek. Het serviesgoed wordt uitgezocht in kringloopwinkels en krijgt een nieuw leven doordat aan de bestaande decoratie nieuwe afbeeldingen worden toegevoegd. Lichamen van dansers, atleten, body-builders draperen zich op en om het porcelein. Zo ontstaan schijnbaar toevallig, prachtig samengestelde beelden: danseressen met bloemen in het haar, stoere mannen die met bloemen boxen en bewegende lichamen in abstracte landschappen. Oud vs nieuw.

Speciaal voor de tentoonstelling worden 60 porseleinen borden en schalen uit de jaren ‘50-‘60-‘70 met bloemdecoraties opnieuw bedrukt en gebakken in de keramiekoven.

Meer informatie op www.estherx.nl