Nazomerborrel en kennismaking Bouwhub Lage Weide

Met veel plezier nodigen wij u uit voor de Nazomerborrel van de ILW op 7 september.

Tijdens deze informele bijeenkomst kunt u kennismaken met een boeiende nieuwe ontwikkeling op Lage Weide aan de Sophialaan. De familie van Eck heeft een deel van dit gebied aangekocht, deels om een dependance van de Fabrique te ontwikkelen (Sophialaan 1) en daarnaast wordt er door VolkerWessels op dit moment een bouwhub ontwikkeld (Sophialaan 4).

Een Bouwhub is een locatie aan de rand van de stad waar alle bouwmaterialen voor een bouwproject verzameld worden. Op de Bouwhub worden vervolgens dagproductie-pakketten samengesteld die met zuinige auto’s naar de bouwplaats in de stad worden gebracht. In 2016 is met dit concept geëxperimenteerd bij het project De Trip aan de Briljantlaan. Dat leidde tot een vermindering van het aantal ritten naar de bouwplaats met 69% en een daling van de transportkosten met 71% (zie voor meer info: deze pagina)

De Bouwhub die nu op Lage Weide wordt gerealiseerd zal worden ingezet voor de bouwprojecten in het stationsgebied. Wat de Bouwhub uniek maakt is dat hij ontwikkeld wordt als ‘white label’ bouwhub die ook aan niet-VolkerWessels bedrijven zijn diensten aanbiedt. Tijdens deze ILW-bijeenkomst zal Mark Dudink, coördinator consolidatiecentrum Utrecht bij VolkerWessels Bouwmaterieel, het verhaal van de Bouwhub vertellen en vragen van de aanwezigen beantwoorden. Aansluitend is er (als het weer en de veiligheidseisen dat toelaten) de mogelijkheid om de bouwplaats te bekijken.

De bijeenkomst wordt gehouden in het naast de Bouwhub gelegen pand Sophialaan 1, alwaar het bedrijf inBrain gevestigd is. Sebastiaan Neele, Managing Director bij inBrain zal dit bedrijf introduceren. Tijdens de bijeenkomst zal Allart van Eck vervolgens kort iets vertellen over de verdere plannen met het gebied.

Tot slot van deze uitnodiging is het aardig om te vermelden dat het contact over de aanleg van deze Bouwhub tot stand is gekomen tijdens de vorige bijeenkomst van de ILW in juni. Wij hopen dat de ILW-bijeenkomsten nog heel veel van dit soort nuttige zakelijke ontmoetingen zullen opleveren! U kunt zich tot 4 september aanmelden via deze link.

Programma van de bijeenkomst:
16.30 Inloop
17.00 Welkom en enkele actuele ontwikkelingen door onze nieuwe voorzitter Floris de Gelder
17.10 Welkom en introductie inBrain door Sebastiaan Neele
17.15 Toelichting op de gastlocatie door Allart van Eck
17.20 Het verhaal van de Bouwhub, door Mark Dudink
17.35 Borrel met tevens de mogelijkheid om de Bouwhub te bekijken
18.15/18.30 Einde