ILW aanwezig tijdens Techniekpact on Tour

Donderdag 10 maart streek het Techniekpact on Tour neer in Utrecht. Op het ROC Midden Nederland in Nieuwegein vonden sessies plaats, werden pitches gegeven en was er veel ruimte om te netwerken.

ILW was tijdens de bijeenkomst aanwezig om te verkennen hoe de samenwerking tussen kennisinstellingen, overheid en ondernemers op het gebied van techniek verder kan worden vormgegeven. De Utrecht Dataschool, het Instituut Gebouwde Omgeving van de Hogeschool Utrecht, het Automotive College en Campus Party pitchten hun initiatieven voor het aanwezige publiek.

Human Capital Agenda en Techniekpact

Vanuit de Human Capital Agenda (HCA) van Economic Board Utrecht (EBU) is er intensief samengewerkt met Techniekpact om deze editie van Techniekpact on Tour tot een succes te brengen. De regiegroep Techniekpact geeft vanuit HCA regionale invulling aan het nationaal programma Techniekpact.

Het Techniekpact biedt een platform om onderwijsinstellingen samen te laten nadenken over aansprekend techniekonderwijs van basisschool tot universiteit, en tegelijkertijd de verbindingen te leggen met het bedrijfsleven en de overheid. De events van Techniekpact on Tour bieden de initiatieven binnen het Techniekpact een podium en bieden de mogelijkheid nieuwe verbindingen aan te gaan.

ILW werkt samen met het EBU aan de Impuls Lage Weide 50 jaar en is onder andere bezig om het Feest van de Techniek in november naar Lage Weide te halen.