Henk Stamhuis wint Gouden Parel Utrecht 2016!

OnderNamen Utrecht overhandigde op 12 december 2016 de trofee aan de eigenaar van Stamhuis Groep.

Ten overstaan van bijna 200 ondernemers is Henk Stamhuis uitgeroepen tot Utrechtse Ondernemer van het Jaar 2016. Hij wint daarmee de Gouden Parel, de bijbehorende erkenning. Dit alles vond plaats op maandag 12 december bij oud-Gouden Parel winnaars Henk Overeem en Herman Schiltkamp van Warmtebouw Utrecht, een van de meest vooraanstaande installatiebedrijven van Nederland. Utrechtse ondernemers Gerard van der Kleij en Ruud van Rietschoten werden respectievelijk tweede en derde.

‘Ik ben toch een beetje overdonderd, ik had het niet verwacht’, waren de eerste woorden van Henk Stamhuis. ‘En zeker dit jaar, nu we 90 jaar bestaan is dit wel een hele mooie afsluiting. Als je hier zo staat is het toch wel erg leuk om te winnen. En ik kan ook best wel slecht tegen mijn verlies, moet ik eerlijk bekennen.’

Stamhuis Groep behoort al 90 jaar tot één van de succesvolste familiebedrijven in de regio Utrecht en daarbuiten. Henk Stamhuis is inmiddels de derde generatie eigenaar, maar vooral ook bedenker van het huidige totaalconcept. Wat in 1926 begon als een klein aannemersbedrijf, groeide onder zijn inspirerende leiding uit tot de grootste retailbouwer van, jawel; de Benelux.

Gouden Parel Utrecht
Na de spannende voorverkiezing, waarin het vooral draaide om het vergaren van zo veel mogelijk stemmen, brak voor de drie genomineerden een spannende avond aan.
KAeP Notaris was gekoppeld aan de verkiezing om toe te kijken op een eerlijk verloop. Op het podium gaf Karen Anne Hüpler-Hebben nogmaals haar veto omtrent de uitslag.

OnderNamen Utrecht organiseert elk jaar de verkiezing omtrent de ondernemer van het jaar: de Gouden Parel Utrecht. Jaarlijks publiceert het magazine een lijst van 50 ondernemers die zich in het voorbije jaar op positieve wijze hebben onderscheiden. ‘Zij worden als ‘pareltjes’ betiteld, omdat ze uitblinken in hetgeen wie ze zijn en wat ze doen’, aldus uitgever Nick van Baaren.

De verkiezing van dit jaar is in oktober gestart met een grote rondvraag onder Utrechtse ondernemers, met een oproep tot het aandragen van genomineerden. Hieruit is een top- 3 ontstaan. In 2015 wonnen Herman Schiltkamp en Henk Overeem de Gouden Parel.

Bron: Ondernamen Utrecht