Helga van Leur gastspreker op themabijeenkomst ILW over duurzaamheid

Ze kwam geen mooi-weer- praatje houden. Helga van Leur weet als geen ander dat er veranderingen in het klimaat gaande zijn.

Aan de hand van voorbeelden liet ze op de themabijeenkomst duurzaamheid van de Industrievereniging Lage Weide (ILW) op donderdag 5 april zien dat er inderdaad meer extreem weer is in vergelijking met 50 jaar geleden. Ook liet ze zien hoe dit samenhangt met de hoeveelheid CO2 in de lucht en wat er in Nederland gebeurt als we ons energiegedrag niet veranderen. De aanwezigen werden even goed wakker geschud.

Maar toch was het vooral een inspirerend betoog voor verduurzaming en werden de Utrechtse ondernemers ook geroemd om hun doortastendheid op het gebied van verduurzaming. Mede dankzij het EnergieCollectief Utrechtse Bedrijven (ECUB) dat werd opgericht vanuit ILW, konden mooie stappen gezet worden. Bert Strijker, manager van ECUB vertelde dat de bedrijven op hun werkterrein (Lage Weide en De Wetering – Haarrijn) gezamenlijk jaarlijks 8000 ton CO 2 besparen doordat ze allerlei energiebesparende maatregelen hebben genomen.

Overhandiging handboek collectieve verduurzaming bedrijventerreinen
Ook werd aangekondigd dat ECUB in samenwerking met het Ondernemersfonds Utrecht (OfU) op 17 april een bijeenkomst organiseert over duurzaamheid en de kracht van het collectief. Onder andere Ruud Koornstra, succesvol ondernemer en Energiecommissaris van Nederland en Margreet van Gastel, Ambassadeur Energie-uitdagingen 2020 van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) zullen te gast als spreker. Ook zal ECUB op 17 april een handboek over de collectieve aanpak van verduurzaming van bedrijventerreinen overhandigen aan het RVO.

Bijeenkomst gemist?
Heeft u de bijeenkomst moeten missen? Helga van Leur heeft speciaal voor de ondernemers van Industrievereniging Lage Weide een videoboodschap ingesproken, waarbij ze ons allemaal oproept de eerste stap te nemen en te kijken hoe we elkaar hierin verder kunnen helpen. Bekijk de oproep van Helga van Leur aan ILW! Daarnaast heeft ze voor ondernemers ook nog deze leestip.

Aanmelden bijeenkomst 17 april
U kunt zich nog aanmelden voor de bijeenkomst van 17 april. Dit u kunt doen via de volgende link:
https://ondernemersfondsutrecht.nl/ofu-bijeenkomst- duurzaamheid-en- de-kracht- van-het-collectief/