Floris de Gelder benoemd tot nieuwe voorzitter Lage Weide

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van de Industrievereniging Lage Weide (ILW) is Floris de Gelder benoemd tot nieuwe voorzitter.

Zijn benoeming gaat in per 13 juni 2017. In de afgelopen twee maanden heeft Floris de Gelder samen met het bestuur van de ILW al gewerkt aan het opstellen van een Werkagenda Lage Weide voor de komende jaren. Belangrijke onderdelen daarvan zijn de werkgelegenheid, de bereikbaarheid en de versterking van de reputatie van Lage Weide als één van de grootste motoren van de regionale economie.

“Vanuit allerlei verschillende posities ben ik al jaren intensief betrokken bij de Utrechtse economie. Voor mij is het een eer dat de ondernemers op Lage Weide mij hebben gevraagd hun voorzitter te worden. Er zijn hier 700 bedrijven en 18.000 banen. Voor duizenden Utrechters is Lage Weide de poort naar een eigen bedrijf, naar een baan, naar collega’s en naar waardevolle ervaring. Ik zal hun belangen met graagte behartigen”, aldus Floris de Gelder.

Floris de Gelder (Utrecht, 1967) heeft na zijn rechtenstudie in Utrecht in het bedrijfsleven gewerkt,  onder andere als commercieel manager bij KPN en Ahold en als directeur van de kunststoffen-producent Reobijn in Haaksbergen. Vervolgens heeft hij de overstap gemaakt naar Museum Speelklok in Utrecht waar hij vijf jaar directeur is geweest. Onder zijn leiding behaalde het museum de Internationale Handelsprijs van de Kamer van Koophandel. Daarna werd Floris de Gelder wethouder van Economische Zaken, Cultuur en Stadspromotie in Utrecht. De afgelopen vijf jaar is hij directeur geweest van het Utrecht Science Park. Tevens heeft hij een eigen bestuurs- en adviespraktijk. Floris de Gelder woont in de binnenstad van Utrecht en is actief in diverse maatschappelijke organisaties zoals de Raad van Commissarissen van de NV Utrechtse Maatschappij tot Stadsherstel en de Stichting Evert Zoudenbalch Huis.