Deelfietsensysteem op Lage Weide op eigen benen verder

Twee jaar geleden zijn we op Lage Weide gestart met een pilot met Nu-Connect deelfietsensysteem (de witte fietsen). Lage Weide had daarmee het eerste E-bike deelsysteem in Nederland! Nu twee jaar later zet Nu-Connect de deelfietsen zonder financiële bijdrage van de Industrievereniging Lage Weide voort.

Aan de pilot deden mee: Hema, Strukton, Carlton President, Eneco, UW, Stamhuis, Oskam en Vineyard. De ILW, de deelnemende bedrijven en Nu-Connect hebben in deze jaren veel geleerd. Het gebruik varieerde sterk. Bij een deel van de organisaties sloeg het niet aan, terwijl het voor een ander deel juist echt een uitkomst bood.

Lessen die we tijdens deze twee jaar geleerd hebben:

  • E-bike deelfietsen zijn succesvol als zij op aanvoerlocaties staan zoals bijv. Station Maarssen om vervolgens richting Lage Weide te reizen.
  • Het systeem is minder succesvol als deze alleen op eindbestemming staan bij bijv. bedrijven. Zo is het gebruik bij Strukton toegenomen door het plaatsen van een punt bij station Maarssen.
  • Het systeem slaat aan op het moment dat een organisatie veel dienstritten heeft. Het beste voorbeeld is Eneco waar het systeem erg succesvol is. Hier is een deelfietsensysteem voor de deur dan juist wel weer succesvol.

Hoe nu verder?

Op basis van de geleerde lessen, optimaliseert Nu-Connect het systeem. Zij gaan, daar waar het gebruik laag is de fietsen en dockingstations verwijderen. Dit gebeurt in overleg met de deelnemende bedrijven in de komende periode. Op andere locaties komen juist fietsen bij. Naast de eind 2016 geplaatste fietsen op station Maarssen komen er in ieder geval op station Leidsche Rijn en op het bedrijventerrein De wetering-Haarrijn, maar ook elders in Utrecht uitleenstations bij. Het systeem, begonnen in Lage Weide, wordt onderdeel van een groter netwerk in de regio Utrecht.

Als je geïnteresseerd bent in hoe ook jouw medewerkers gebruik kunnen maken van deze fietsen, dan kun je contact opnemen met Ronald Crombag via support@nu-connect.nl

 

 

.