Eerste beveiligingscamera op duurzame energie op Lage Weide

U heeft hem misschien al zien staan, de beveiligingscamera van Spyke Security op zonnepanelen Langs de Atoomweg. Hij verdiend wat speciale aandacht, want het is de allereerste beveiligingscamera in Utrecht die alleen draait op zonne-energie.

Spyke Security heeft vele camera’s op bedrijventerreinen in Nederland staan en is aan het testen of deze in de toekomst 100% op natuurlijke energiebronnen kunnen draaien. Om dat effectief te kunnen doen moet je 2 zaken weten: Wat verbruikt een totale camera opstelling? En wat levert zonne- en windenergie op?

Momenteel test het camerabeveiligingsbedrijf dit met diverse installaties. Spyke Security verwacht dat de installatie op Lage Weide informatie oplevert die gebruikt kan worden om de systemen optimaal te laten renderen. Het doel van dit onderzoek is drieledig. Spyke wil uiteindelijk zo min mogelijk accu’s, zo min mogelijk stroomverbruik en zo klein mogelijke zonnepanelen.

Dat het bedrijf ervoor gekozen heeft om deze innovatie naar Lage Weide te brengen heeft alles te maken met de visie van het bestuur van ILW op het gebied van duurzaamheid. Gedurende de komende maanden wordt onderzocht hoe het stroomgebruik geminimaliseerd kan worden en wat de optimale combinatie is tussen accu’s en stroomlevering.

KVO-B Lage Weide
De werkgroep Keurmerk Veilig Ondernemen waar Spyke Security ook deel van uitmaakt gelooft in  deze ontwikkeling die past bij de duurzame uitstraling van Lage Weide en zal u op de hoogte houden van de testresultaten.