Zonnepanelen? Vraag SDE+subsidie aan

Denkt u erover om zonnepanelen op uw dak te laten plaatsen? Ga dan even na of u een grootverbruiker bent van energie. Als dat zo is kunt u namelijk SDE+subsidie aanvragen. Dit is een rijkssubsidie voor de stimulering van duurzame energieopwekking met een looptijd van 15 jaar.

Voor elke duurzaam opgewekte kWh ontvangt u bedrag tussen de €0,09 en €0,13 cent. Dit geld kunt u niet laten liggen.
Maar hoe weet u nu voor welk bedrag u SDE+ moet aanvragen? Dit hangt samen met de totale kosten van het project, de sterkte van de onderbouwing, vergunningen en de haalbaarheid van het project. Ook het tijdstip van het indienen van de aanvraag speelt een rol.

ECUB ontzorgt bij SDE+ aanvragen
Het EnergieCollectief Utrechtse Bedrijven kan u helpen bij het aanvragen van SDE+ subsidie. De SDE+ 2018 heeft twee openstellingsrondes: voorjaar en najaar. De SDE+ voorjaarsronde 2019 is geopend van 12 maart tot 4 april 2019. Voor de voorjaarsronde van 2019 is er een budget beschikbaar gesteld van 5 miljard euro.

Wacht er niet mee
Wij ontzorgen u graag in het hele traject en zorgen ervoor dat uw aanvraag correct en tijdig gebeurt. Dit vergt echter nogal wat voorbereidingstijd dus wacht er niet mee en neem nu alvast contact op met Bert Strijker, onze manager Energie Coöperatie (b.strijker@ecub.nl, of 06 – 20735360).

Daarnaast begeleiden wij ook bij het aanvragen van offertes tot en met de uiteindelijke realisatie.
Kijk voor meer informatie op www.ecub.nl.