Zonnepanelen plaatsen? SDE+ subsidie aanvragen!

Bent u van plan zonnepanelen te plaatsen op het dak van uw bedrijf en heeft een stroomaansluiting van groter dan 3×80 Ampère? Dan is het goed om te weten dat u hiervoor de zogenoemde SDE+-subsidie kan aanvragen. Dit is een rijkssubsidie met een looptijd van 15 jaar voor elke duurzaam opgewekte kilowattuur.

Het budget voor de SDE+ subsidie is in de voorjaarsronde 2018 net als in 2017 € 6 miljard. In het najaar wordt een tweede openstellingsronde verwacht. De minister is van plan om eenzelfde budget beschikbaar te stellen. In juni 2018 neemt hij hierover een definitief besluit.
De  voorjaarsronde is geopend van 13 maart tot en met 5 april 2018. Wees op tijd met het opnemen van contact over uw aanvraag. Dit omdat in veel gevallen de haalbaarheid van uw project een gedegen voorbereiding nodig heeft. Het doel is uiteindelijk om zo veel mogelijk rendabele zonnestroom systemen te plaatsen. Gebrek aan tijd zou geen reden moeten zijn om geen subsidie toegewezen te krijgen.

Meer weten?
ECUB kan u helpen om uw SDE+ subsidie aan te vragen. Neem hiervoor even contact op met de manager energie coöperatie, Bert Strijker door te mailen naar b.strijker@ecub.nl of te bellen naar 06-20735360.