Webwinkels floreren op Lage Weide

Terwijl winkeliers in de Utrechtse binnenstad met lede ogen omzet zien wegvloeien naar webwinkels, zorgen die onder meer op bedrijventerrein Lage Weide de laatste jaren voor volop nieuwe bedrijvigheid en werkgelegenheid in Utrecht.

Stond er twee jaar geleden nog 30.000 vierkante meter bedrijfsruimte leeg, nu is dat nog maar 4000 vierkante meter. Voor echt grote loodsen is zelfs al geen ruimte meer beschikbaar. Het afgelopen jaar daalde het aanbod aan bedrijfsruimten in Utrecht van 220.000 naar 161.000 vierkante meter.

Bij de presentatie van Utrecht Business Barometer van de Utrechtse Ondernemerssociëteit zei wethouder Jeroen Kreijkamp (D66) woensdagavond dat de logistieke centra met bijbehorende organisaties en callcentra zorgen voor veel nieuwe werkgelegenheid in Utrecht. Met name Lage Weide leeft hierdoor op. Het profiteert van de goede ontsluiting op de A2, aantrekkelijk voor ondernemers die een grote hoeveelheid pakketjes verzenden.

Op Lage Weide is vorig jaar 12.000 m² aan oude bedrijfshallen vervangen door nieuwbouw voor internetbedrijf New Wave. Ook pakjesbezorger DHL opereert vanuit Lage Weide. Webwinkel Fonq heeft er haar uitvalsbasis en de Duitse transportgigant Kühne en Nagel opende er in 2015 de tweede fase van zijn hypermoderne distributieloods.

Bron:  Algemeen Dagblad – Foto Het bedrijventerrein © Marnix Schmidt