Vacature projectmanager Slimme Mobiliteit

Lage Weide is een groot bedrijventerrein in Utrecht-West, huisvest ca. 800 bedrijven en biedt werk aan zo’n 18.000 mensen. Werkgelegenheid op met name op praktisch niveau. Lage Weide ligt op een strategische plek naast de A2, A12 aan de haven. De energietransitie en de bouwplannen in de Merwedekanaalzone bieden kansen om op Lage Weide via slimme logistieke oplossingen bouw- en sloopafval aan en af te voeren met schone vaar- en voertuigen. Ook zal dit nieuwe werkgelegenheid opleveren.

Werkstichting Lage Weide is onlangs van start gegaan en bevindt zich nog in de opbouwfase. Samen met de directeur geef jij vorm en kleur aan deze nieuwe organisatie. Als projectmanager verbind je, namens de bedrijven op Lage Weide, verschillende partners en initiatieven met als aandachtsgebied logistiek en bouw. Je behoudt het overzicht, kent alle relevante stakeholders en initiatieven en weet hoe je partijen kunt enthousiasmeren om kansen te verzilveren en bestaande initiatieven verder te brengen. Je bent actief betrokken bij living labs, pilots en overige projecten. Je hebt een strategische blik en zorgt dat Lage Weide een positieve en prominente plek krijgt in visies van overheden. Daarnaast heb je ervaring met en gevoel voor marketing en communicatie, je bent handig met (social) media, hebt een vlotte pen en kunt evenementen en bijeenkomsten organiseren.

Aansturing en context
Je hebt een zelfstandige functie met veel verantwoordelijkheid in een kleine, pas gestarte organisatie. Samen met de directeur doe je alles wat nodig is om zaken goed te laten verlopen. Je bent niet alleen inhoudelijk bezig in de rol van projectmanager, maar besteed een deel van je tijd aan het verbeteren van de onderlinge contacten en kennisuitwisseling van ondernemers op Lage Weide, communicatie onder andere met nieuwsbrieven en social media naar ondernemers en stakeholders en het organiseren van bijeenkomsten.

Functie-eisen
Je beschikt over:
• HBO-WO denkniveau
• Ruime ervaring met procesmanagement;
• Affiniteit met ondernemers, logistiek en duurzaamheid;
• Ervaring in een politiek gevoelige omgeving;
• Ervaring met publiek-private samenwerking;
• Ervaring met marketing en communicatie;
• Uitstekende communicatieve vaardigheden.

Profiel en competenties
Je koppelt een communicatieve, op samenwerking gerichte persoonlijkheid aan een hands on mentaliteit. Je bent zelfstandig, ondernemend, initiatiefrijk, communicatief sterk en overtuigend. In complexe situaties behoud je overzicht en ben je goed in staat om hoofd- en bijzaken te onderscheiden. Je ziet de verschillende belangen en weet hier met souplesse en diplomatie mee om te gaan. Je bent als netwerker gericht op samenwerking, oplossingen, ontwikkeling en professionalisering. Je hebt oog voor wat er moet gebeuren en pakt zaken snel en praktisch op.

Wij bieden:
• Wij bieden een veelzijdige functie met veel zelfstandigheid.
• Het betreft een nieuwe functie. De aanstelling die geboden wordt is in eerste instantie voor de duur van een jaar en wordt bij goed functioneren verlengd.
• Het salaris is afhankelijk van opleiding, kennis en ervaring.
• De arbeidsduur bedraagt 16-24 uur per week. Wellicht is na een jaar uitbreiding van de uren mogelijk.

Procedure
Spreekt dit je aan en wil je meer weten? Neem dan contact op met Josien van Breda, via josienvanbreda@lageweide.nl.
Solliciteren kan voor 9 maart door het sturen van een motivatiebrief en cv.

De sollicitatieprocedure bestaat uit twee gesprekken: een met de directeur bestuurder en een tweede met de directeur bestuurder en een afvaardiging van de Raad van Commissarissen.