presentatie 1e resultaten mobiliteitsonderzoek Lage Weide

In de afgelopen 60 jaar heeft Lage Weide zich ontwikkeld van een klassiek industrieterrein tot een veelzijdig bedrijventerrein, dankzij de vestiging van bijvoorbeeld distributiecentra, zakelijke dienstverleners en horeca. Het gebied kan de toegenomen variƫteit en intensiteit van verkeer amper nog bijbenen. Zo is de sterke toename van de filedruk op de A2 als gevolg van het tunnelregime van Rijkswaterstaat van negatieve invloed op het vestigingsklimaat van Lage Weide. Dit gecombineerd met de slechte en verouderde bereikbaarheid per fiets, maakt het noodzakelijk om de verkeersveiligheid en bereikbaarheid te verbeteren.

Daarom heeft Parkmanagement Lage Weide Strukton Civiel/Van Rens mobiliteit (VRm) gevraagd om een onderzoek waarmee we de verkeersveiligheid en bereikbaarheid kunnen verbeteren. VRm voert dit onderzoek uit in combinatie met zusteronderneming ingenieursbureau Antea.

De voorlopige resultaten hiervan worden gepresenteerd op woensdag 5 februari in de Hofclub Utrecht. Op basis van de feedback van de ondernemers op Lage Weide zal de rapportage vervolgens worden aangescherpt. Kortom: alle reden om aan deze sessie deel te nemen!